Ексклюзивы
суббота, 25 февраля 2012 16:15
Юрій Стригун
Юрій Стригун
Юрій Стригун

Куркою по спині

Терпіти не можу, як хтось їде "зайцем". Мене аж підкидає від обурення. Проте нещодавно ледь самому не довелося стати "зайцем".

Минулої середи повертаюся з відрядження. Щоб швидше добратися до Черкас, їду з пересадками. Доїжджаю до Сміли. В автобус Жашків - Черкаси заходжу разом із чоловіком  років за 50. Дістаю білет і гарячково перераховую гроші - залишилося 2 гривні 50 копійок. По прибуттю цього акурат вистачить на проїзд у міському автобусі. Кляну себе, що грошей у відрядження взяв упритик.

- Колись дограюся, - думаю.

Чоловік їде зайцем, бо п'яний. Умощується на заднє сидіння. За Смілою - ні з того, ні з сього - починає голосно матюкатися. Матюки добірні, триповерхові. До нього обертаються двоє дебелих хлопців.

Одну купюру наче миші погризли

- Закрий рот, - радять.

У відповідь отримують непристойний жест - чоловік січе руку по лікоть. Хлопці просять водія зупинити автобус. На загальну радість усіх присутніх виштовхують "зайця" з салону на сніг. На його сидінні знаходять сиру, слизьку курку. Викидають слідом за пасажиром. Останнє, що я бачу - як курка влучає йому в спину.

У Черкасах на зупинці міського автобуса дістаю рятівні 2 гривні 50 копійок. З жахом помічаю, що одну купюру наче миші погризли. Не видно половини номера.

- І хто її мені втюхав? - бідкаюся.

Під'їжджає автобус. З острахом даю гроші кондуктору. Думаю, як помітить і стане висаджувати - проситимуся. Зрештою, це ж не я ту гривню надгриз. Очей не зводжу від рук кондукторки. Серце мало не вискочить із грудей. Жінка бере купюри й ховає їх у сумку. Одразу почуваюся рівноправним пасажиром. Помічаю, як моя спина поволі розпрямляється.

Сейчас вы читаете новость «Куркою по спині». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть