Ексклюзивы
среда, 12 октября 2011 11:15
Юрий Кармазин
Юрий Кармазин
Народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна Самооборона"

Комітет опору диктатурі гарантує Януковичу та "хлопчику в мантії" плачевне майбутнє

Вчорашній вирок у справі Юлії Тимошенко - це однозначно політична розправа. Це помста.

У діях Тимошенко не було жодних ознак кримінально-карного злочину. Навпаки є склад злочину у діях тих, хто фальшував її справу - працівників прокуратури, а також у діях людини, яка винесла заздалегідь неправосудний вирок - у хлопчика в мантії (судді Родіона Кірєєва - ред.).

Вважаю, що ця справа була потрібна лише для того, щоб відволікти суспільство від тих економічних негараздів, до яких зараз нас завела нинішня коаліція у складі Партії регіонів, литвиновців, комуністів та тушок. Йдеться про їхній непрофесіоналізм, який виявився у прийнятті Податкового кодексу, пенсійного законодавства, у пограбуванні селян на 1,5 млрд доларів через уведення квот, у подальшому пограбуванні громадян через підвищення цін на газ та електроенергію.

Владі потрібно було щось, аби відволікти нашу увагу. Для цього і придумали суд над Тимошенко. А також для того, щоб опозиція не могла приділяти необхідну увагу вищевказаним проблемам. Проте Партія регіонів зобов'язана нести політичну відповідальність за все, що вона накоїла.

Комітет опору диктатурі планує поставити чітко питання про об'єднання опозиції. Має бути консолідація наших дій. Ті ж, хто буде заявляти про похід на наступні вибори різними колонами, - це вже не опозиція.

Ми плануємо також висунути вимогу не скасовувати правила під час передвиборної гри. Тому парламентські вибори мають проводитись за тими ж правилами, за якими вони проводились раніше. У протилежному випадку вся опозиція не має права брати в них участь - вони повинні бути пробойкотовані і невизнані. Іти на вибори за тим законом, який пропонує влада (за змішаною системою - ред.), - це свідомо міняти правила під час гри. Це значить втекти від політичної відповідальності, від вироку, який має винести суспільство на дочасних (!) виборах ВР і президента.

Щодо апеляції у справі Тимошенко. Запевняю, влада продумала і цей момент. Апеляційний суд вже показав свою політичну заангажованість, коли не став розглядати незаконну ухвалу Печерського суду про взяття Тимошенко під варту.

Ми повинні показати апеляційному суду, що, якщо зараз не скасувати вирок і не випустити Тимошенко на волю, можуть бути жахливі наслідки для всієї судової системи країни. Але у будь-якому випадку має бути застосований механізм люстрації до суддів, які були причетні на всіх етапах до політичного переслідування опозиції, засудження Тимошенко і повільного вбивства Луценка. Думаю, що це зупинить правове свавілля.

Крім того, переконаний, що з приходом до влади опозиції абсолютно всі судові органи будуть змінені, і ми перейдемо до механізму прямого обрання суддів народом.

Підсумовуючи, скажу: наразі актуальним є об'єднання усіх свідомих громадян України та світової спільноти для того, щоб сказати цьому режиму, який хоче називатись фашистським, своє "ні".

Сейчас вы читаете новость «Комітет опору диктатурі гарантує Януковичу та "хлопчику в мантії" плачевне майбутнє». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть