Ексклюзивы
суббота, 25 января 2014 16:30
Юрий Кармазин
Юрий Кармазин
Народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна Самооборона"

Чи розуміє влада, що вона робить?

В Києві з 19 січня тривають зіткнення між активістами Майдану та бійцями спецпідрозділу МВС "Беркут". Сотні людей поранено, є загиблі. Офіційно підтверджено загибель двох протестувальників, а за інформацією активістів Євромайдану, загиблих – шість. Тіло майданів ця Юрія Вербицького знайшли 22 січня ввечері в бориспільській лісосмузі. Його викрали з лікарні невідомі, катували. В цей час люди в західних регіонах почали штурмувати ОДА. Все це стало результатом прийнятих законів 16 січня. Експерти наголошують, що ці закони обмежують права та свободи людини.

Люди, які викрадають та катують людей нічого не бояться, тому що їх прикриває влада. Переконаний, що вони працюють з органами внутрішніх справ, або "кришуються" ними. Інакше вони би боялись перевозити людей в машинах. Їх могли перевірити, зупинити. Більш того, ми побачили, що товариш Ігоря Луценка Вербицький, якого вбили, також так викрадався. Про це повідомили медики. Людей доставляють із травмами, а це означає, що вони брали участь у протистоянні. Існує інструкція: медики повідомляють про травмованих, але б могли це робити пізніше, хоча б після надання першочергової допомоги.

Це ненормально для жодної країни. В таких випадках треба мати зброю для самозахисту: чи газову, чи гумову. Необхідно розраховувати лише на себе. Щодо звернень до міліції, то обов'язково треба реєструвати ці заяви. Також треба весь час говорити своїм близьким куди і коли ти йдеш, від кого чекаєш загрози, від кого чув погрози. Це прості правила на щодень, поки у нас така нестабільність, коки в міліції немає ладу. Треба бути надзвичайно обережним.

Щодо автомайданівців, то очевидно, що вони були відслідковані підрозділами Державтоінспекції і вони передали далі їхні номери. Тому завжди пам'ятати про безпеку. Наприклад, в телефоні ми маємо швидкий набір. Він потрібен для того, щоби швидко повідомити, що певна машина тебе переслідує.

В такому випадку не варто боятись причиняти шкоду тим, хто тебе переслідує. Є стаття 36 про необхідну оборону. Згідно із нею, якщо твоєму здоров'ю чи життю загрожує небезпека, то ти маєш право на захист. В такому випадку  варто оборонятись, бо бачимо до чого такі переслідування можуть призвести.

Цим всім влада ж досягає тільки зворотнього ефекту, бо якщо ми подивимось час до прийняття цих сумнозвісних законів, то влада мала відносно спокійну ситуацію в крані, відносну цілісність держави. Хоч "підмочений" авторитет за кордоном, але він таки був. Люди вимагали лише відправити у відставити Миколу Кривавого, тобто Азарова.

Нині ж, після цього, як пірамідка розвалилась президентська влада в регіонах, захитався авторитет Януковича. Він тепер лише президент одного Кабінету, він мало що вирішує. Якщо так піде надалі, то люди можуть переслідувати такого лідера держави. Громадяни візьмуть  мисливську зброю та підуть відстрілювати "Беркут". Чи розуміє влада, що вона робить?

Треба йому усвідомити те, що відбулось, та зробити кроки назад. Хоча ті самі повноваження президент навряд чи може зберегти. Йому доведеться поділитись повноваженнями та повернутись до 2004 року. Я ж бачу взагалі корінь зла в президентській системі. Тобто влада отримала мінус за цей часі якщо продовжуватиме так сліпо діяти й надалі, то буде страшна ситуація. Її терміново треба вирішувати владі.

Сейчас вы читаете новость «Чи розуміє влада, що вона робить?». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть