Ексклюзивы
четверг, 13 января 2011 14:38

"Міліція сама розуміє, що діє абсурдно"

Кілька днів письменниця, лауреат Шевченківської премії Марія Матіос не відповідала на телефонні дзвінки. Переговорити з нею вдалося у четвер 13 січня.

— У мене все нормально, просто не можу одночасно відповісти на дві сотні дзвінків, — каже Марія Василівна. — Не знаю, хто міг це замовити. Я все сказала у своєму зверненні до прокуратури. Міліція сама розуміє, що діє абсурдно, але вони продовжують виконувати ці накази. Учора львівські міліціонери телефонували до видавництва "Піраміда". Відхрещувалися від усього. Сказали: "Ми жодного стосунку до цього не маємо. До видавництва приїжджали представники київської міліції.

Чи зустрічалися ви з правоохоронцями?

— Не мала жодних контактів. Вони до мене не приходили, листів не присилали, не дзвонили. Жодним чином не намагалися зі мною зв'язатися. Міліціонери шукали мене в будинку, де я винаймала квартиру кілька років тому.

Чи не думаєте виїжджати з країни?

— Ці дії — політичне цькування і наступ на свободи українців, які мислять по-українському. Думаю, замовник усього цього зрадів би, якби я залишила Україну. Але я цього ніколи не зроблю.

Над чим зараз працюєте?

— Я забобонна, тому про свої нові книжки не розповідаю. Людина працює, коли думає, тож я працюю завжди.

Чи припускаєте, що ваш роман "Вирвані сторінки з автобіографії" можуть заборонити?

— Книжки палали за часів Гітлера, а ми живемо у ХХІ столітті. Ця ситуація дискредитує Україну в очах світу. Таких речей не розуміють мої літературні агенти та перекладачі в Америці, Німеччині, Франції, Ізраїлі й інших країнах.

Сейчас вы читаете новость «"Міліція сама розуміє, що діє абсурдно"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть