Ексклюзивы
пятница, 26 декабря 2008 14:08

Комісія Ради рекомендує звільнити Стельмаха

Тимчасова комісія Верховної Ради рекомендує Верховній Раді звернутися до президента з вимогою терміново звільнити голову НБУ Володимира Стельмах та правління банку.

Такий висновок комісії зачитав бютівець Олег Ляшко.

Комісія пропонує "визнати роботу Нацбанку в період фінансової кризи такою що не забезпечила основної функції НБУ - стабільності національної грошової одиниці, що створило загрозу національній економічній системі та суверенітету України".

"Визнати процедури рефінансування, які здійснювалися НБУ, непрозорими, корупційними і призвели до масштабної і різкої дестабілізації гривні та інфляції", - йдеться у висновку звіту.

Комісія рекомендує "висловити недовіру голові НБУ та правлінню, звернутись до президента з вимогою невідкладно внести подання про звільнення Стельмаха з посади голови НБУ, а також внести нову кандидатуру на посаду голови НБУ".

Комісія також звернулась до генпрокурора порушити кримінальну справу, бо звіт комісії є "неофіційною інформацією", повідомляє Економічна правда.

Сейчас вы читаете новость «Комісія Ради рекомендує звільнити Стельмаха». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть