Ексклюзиви
пʼятниця, 26 грудня 2008 14:08

Комісія Ради рекомендує звільнити Стельмаха

Тимчасова комісія Верховної Ради рекомендує Верховній Раді звернутися до президента з вимогою терміново звільнити голову НБУ Володимира Стельмах та правління банку.

Такий висновок комісії зачитав бютівець Олег Ляшко.

Комісія пропонує "визнати роботу Нацбанку в період фінансової кризи такою що не забезпечила основної функції НБУ - стабільності національної грошової одиниці, що створило загрозу національній економічній системі та суверенітету України".

"Визнати процедури рефінансування, які здійснювалися НБУ, непрозорими, корупційними і призвели до масштабної і різкої дестабілізації гривні та інфляції", - йдеться у висновку звіту.

Комісія рекомендує "висловити недовіру голові НБУ та правлінню, звернутись до президента з вимогою невідкладно внести подання про звільнення Стельмаха з посади голови НБУ, а також внести нову кандидатуру на посаду голови НБУ".

Комісія також звернулась до генпрокурора порушити кримінальну справу, бо звіт комісії є "неофіційною інформацією", повідомляє Економічна правда.

Зараз ви читаєте новину «Комісія Ради рекомендує звільнити Стельмаха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути