Ексклюзивы
четверг, 31 марта 2011 15:04

"Будуть всіх любімчиків влади нагороджувати. Юрик би їх постріляв"

Минулої суботи у столичному палаці "Україна" на 15-й церемонії "Людина року" біля червоної доріжки стоїть 10-метрова черга. На ній метушиться низька, повна сива жінка в зеленому піджаку з хутряними квітами замість коміра, взута в закриті туфлі на низькому ходу. Фотографується під руку зі співаками й політиками.

- Хто це? - питає одна з гостей у свого чоловіка.

- Поняття не маю, - каже він.

Це - матір засновника церемонії "Людина року" Аркадія Райцина.

- Я 44 роки працювала дитячим неврологом, - розказує 65-річна Любов Райцина. - Раніше не могла ходити на такі заходи, а так хотілося! Тепер син мене балує, на концерт Кобзона водив. Шкода, що здоров'я підводить, тяжко добиратися.

Хореографа Григорія Чапкіса не видно в натовпі через малий зріст. Він - у компанії чоловіків, які впівголоса обговорюють, кого зроблять "мером року".

- А ти чув, що в список внесли хмельницького мера Сергія Мельника? - стишує голос один.

Чапкіс забігає наперед, задирає голову:

Премії треба вручати бізнесменам, які в цих умовах ще можуть гроші заробляти. Я теж - бізнесмен. Все життя мені бракувало двох речей - часу і грошей

- Політиків треба нагороджувати, тільки якщо дуже заслужили. Премії треба вручати бізнесменам, які в цих умовах ще можуть гроші заробляти. Я теж - бізнесмен, маю приватну школу. Ціни ростуть, а зал треба орендувати. Ще й зима, люди хворіють, не приходять на заняття. Все життя мені бракувало двох речей - часу і грошей.

Актриса Ольга Сумська прийшла в каштановій перуці. Біля неї чоловік Віталій Борисюк.

- Олічка, - обіймає її повна жінка у чорній сукні. - Якби не Віталік, я й не підійшла б, бо не впізнала. Тебе молодить цей колір.

Галеристка Тетяна Франчук чоловіка, португальця Мануеля Алвеса, тримає під руку. Поводить очима в бік жінки в чорному платті з оголеною спиною. Говорить з чоловіком англійською.

- Ніяк не можемо відійти від яскравих циганських прикрас. Українки одягаються в стилі Каваллі. Добре, хоч уже не так пістряво, як раніше, - каже Тетяна. - Мене номінують на "Нову генерацію року". Я так розхвилювалася, що не вивчила весь список претендентів. Подивилася лише, що в мене будуть конкурентами співачка Тетяна Ширко і актор Георгій Хостікоєв. Якщо оберуть когось із них, підійду і привітаю - це по-європейськи.

Мануель Алвес не розуміє, коли дружина переходить на російську мову. Розглядає інших жінок. Коли Тетяна повертається до нього, усміхається й киває.

За співачкою Камалією охоронець несе довгий шлейф плаття. Коли вона зупиняється, розкладає поділ сукні довкола її ніг. Махає руками якійсь жінці, яка хоче пройти. Направляє її в обхід Камалії.

- Це Сергій Єрмаков пошив, - крутиться співачка. - Я сьогодні з Філіпом Кіркоровим мала виконувати пісню "Гра з вогнем". Але спочатку бутафорський диван не вліз на сцену. А потім Філіпа викликав до себе російський президент. Після обіду Філя полетів у Ленінград. Як вернеться, запропоную спуститися з ним у київське метро. Візьмемо відеокамеру. Я навіть гримуватися не буду, хочу відчути себе звичайною людиною.

Хтось кричить, що приїхали Анна Герман і Олександра Кужель. Політики заходять до зали з чорного входу. Йосипа Кобзона, Ані Лорак із чоловіком, Руслану Лижичко та Володимира Гришка дівчата з обслуги проводять поза чергою.

- Куди ж ви? - сердиться худа кучерява білявка на підборах. - Постояли б із народом, згадали б радянські черги.

Після запрошених до зали заходять глядачі.

- Хотіла зятя взяти, - говорить повна жінка у блискучому чорному костюмі. - А Юрик каже мені, що і не подумає піти на ці пики дивитися. Бо цього року будуть всіх любімчиків влади нагороджувати. Він би їх постріляв.

Коли Сергієві Ківалову вручають "Юриста року", зал незадоволено гуде. У ведучих вимикаються мікрофони. Спеціальну міжнародну премію дають Анжеліці Варум. Братів Кличків визнали "Кумирами року". Їм дали одну статуетку на двох.

Сейчас вы читаете новость «"Будуть всіх любімчиків влади нагороджувати. Юрик би їх постріляв"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть