Ексклюзивы
вторник, 08 ноября 2011 12:00
Оксана Продан
Оксана Продан
Лідер Всеукраїнського об'єднання малого і середнього бізнесу "Фортеця"

Підприємцям вдалося переламати владу на переговорах

Фіскальне навантаження на малий бізнес за загальною системою оподаткування складає 88,7%. Це соціальне навантаження і усі податки, що на 8% більше, ніж у Білорусі, яка займає по оподаткуванню останнє місце в частці світового бізнесу. Третина робочого часу підприємця має йти тільки на адміністрування податків. Загальна система оподаткування нівелює малий бізнес як клас.

Зараз в Адміністрації президента очікує підписання закон №8521, який регулює відносини між малим та середнім бізнесом та владою. Наше досягнення, що там враховані наступні нормативи. Хоча не усі знають, чого вартувало переламати представників влади на переговорах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент удвічі знизив податки для спрощенців

По-перше, для усіх категорій фізичних осіб, передбачена відсутність касових апаратів, відсутність обліку витрат та відсутність накладних витрат. Цього найбільше бояться підприємці.

По-друге, вперше пройшло питання надання відпустки для підприємців.

По-третє, прийнята важлива норма для виробників - дозволяється відносити на валові витрати усі придбані товари та окремі послуги та роботи, які надаються платниками єдиного податку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 7 місяців припинили діяльність 135 тисяч підприємців

По факту цей закон зменшує повноваження податкових органів. Тут передбачена відсутність витрат для обліку. Бо зараз нам кажуть, що треба вести книжку з витратами. Причому форму книжки затверджує Мінфін.

Водночас, нам би хотілося, щоб у наступного до цього закону додали інші положення.

Будемо домагатися введення ставки єдиного податку, куди зібрані усі податки та збори, що діють зараз. Сьогодні у зв'язку з прийняттям закону про єдиний соціальний внесок єдиним аргументом "проти" є стаття Конституції, яка передбачає соціальне страхування. Зараз у нас немає можливості боротися із цим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У людей віднімають можливість розвитку власної справи - Королевська

Юридичних осіб, які є платниками податку на прибуток, турбує необхідність реєструватися платником ПДВ й сплачувати податок з обороту.

Введена обов'язкова реєстрація платником ПДВ після 300 тисяч обороту. Нюанс у тому, що якщо ти хочеш вивести з ПДВ свої кошти з оподаткування податку на додану вартість, ти можеш це зробити тільки до 300 тисяч з обороту в 5%. Як тільки хочеш вивести гроші через послуги більше, ніж на 300 тисяч, ти будеш зобов'язаний зареєструватися платником ПДВ й сплачувати 3% податку.

Сейчас вы читаете новость «Підприємцям вдалося переламати владу на переговорах». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

8

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Больше всего комментируют
Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть