Ексклюзивы
воскресенье, 04 декабря 2011 13:12
Микола Несенюк
Микола Несенюк
Микола Несенюк

Україна у зимовому спорті стрімко наближається до рівня Ефіопії

Минулого тижня зимовий спортивний сезон увійшов у свою повну програму. Стартували змагання лижників, гірськолижників, ковзанярів, саночників, стрибунів із трампліна, бобслеїстів, біатлоністів. Хокеїсти та фігуристи розпочали свій сезон ще раніше.

Сідай біля телевізора і спокійно насолоджуйся. Спокійно, бо уболівати немає за кого. Українців серед учасників усіх міжнародних змагань із зимових видів спорту або немає взагалі, а там, де є, то інколи думаєш, що краще б не було. Очі болять вишукувати наших лижників у восьмому десятку фінішних протоколів.

Цікаво, що з кожним роком становище щораз гіршає. Україна у зимовому спорті стрімко наближається до рівня Ефіопії, представника якої радо вітають на світових лижних чемпіонатах і навіть не збираються сприймати як суперника. Причини відомі. Торік довелося побувати на головній нашій лижно-біатлонній базі в Чернігові. У якій-небудь Австрії така база — в кожному селі.

Вихід один — вибороти право на проведення в Україні зимових Олімпійських ігор. Я серйозно. Досвід футбольного чемпіонату Європи показав, що іншого способу звести в Україні сучасні спортивні об'єкти немає. Коли нам дадуть зимову Олімпіаду, влада країни просто вимушена буде побудувати і трампліни, і ковзанки, і санні траси, і усе інше. Причому за найвищими світовими стандартами. Коли це все в нас з'явиться, українським спортсменам буде нарешті де тренуватися. Бо щось не віриться, щоб столичний менеджер на гірському відпочинку захотів би після обіду стрибнути з трампліна чи проїхатися на спортивних санях. Значить, дістанеться це все нашим спортсменам. До того ж і міжнародні змагання на олімпійських об'єктах будуть після Ігор регулярними.

Отака виходить оптимістична картина. Щоправда, буде це, якщо буде взагалі, не за рік, не за два і не за три. Головне — зберегти до тих часів здоров'я. Щоб від усього серця вболівати за наших. А куди те здоров'я подінеться? Принаймні цієї зими, а швидше за все й у кілька наступних, переживати нам у зимовому спорті практично не буде за кого.

Сейчас вы читаете новость «Україна у зимовому спорті стрімко наближається до рівня Ефіопії». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть