Ексклюзивы
пятница, 22 февраля 2008 15:22

У Києві відбудеться міжнародний фестиваль мов

За підтримки ООН в Україні пройде перший міжнародний лінгво-фестиваль "Екологія спілкування". Представники різних країн і національностей знайомитимуть відвідувачів з особливостями своїх мов.

Генеральна асамблея ООН оголосила 2008 рік міжнародним роком мов. Українці долучаться до цієї ініціативи, відвідавши перший міжнародний лінгво-фестиваль "Екологія спілкування". Цей захід пройде у квітні у міських бібліотеках всіх обласних центрів України. Фестиваль, за задумом організаторів, має заохотити українців вивчати іноземні мови, розповідає член оргкомітету Тамара Федяй:

"У світі лінгво-фестивалі проводяться вже давно. Така форма є синтезом навчання і можливості проявити свої мовні здібності. Коли об"єднуються кілька носіїв мов потрібно якось спілкуватися. І лінго-фестиваль показує, що це можливо і досить просто. Досить просто закохатися в іншу мову при цьому знати і любити свою мову"

Для такого спілкування на фестивалі діятимуть "Мовні території", де кожен охочий зможе познайомитися з історією тієї чи іншої мови, її лінгвістичними традиціями та особливостями. На цих територіях можна буде побачити театралізовані вистави різними мовами, почути автентичні пісні та вірші у виконанні носіїв мови. Також під час фестивалю діятиме лінгво-бібліотека, де можна буде почитати книжки мовами багатьох країн світу та взяти участь у мовному аукціоні. За лот під час такого аукціону доведеться платити мовними виразами, прислів"ями чи приказками. Найбільше цей фестиваль має зацікавити молодь, переконана Тамара Федяй.

"Ми вважаємо що то будуть молоді люди, які чули про ту, або іншу мову, про можливості її використання і вони прийдуть пересвідчитися, чи дійсно цю мову легко вивчити, чи вона викладається тут, чи можна її використовувати її і тут, і за кордоном і як саме використовувати. Це також можуть бути люди, які вже спілкувалися якоюсь національною мовою, але з часом втратили таку можливість і зараз можуть поновити це".

Про можливості вивчення іноземних мов в Україні відвідувачам фестивалю розповідатимуть представники Британської ради, Французького культурного центру, німецького Гете-інституту, Польського центру культури, турецьких мовних клубів та інші. Співорганізатор фестивалю, представник міжнародного проекту Навколосвітній караван "Інтеркультура" Володимир Сорока впевнений, що попри мовну універсалізацію люди мають інтерес не лише до англійської:

"Ця нова молода людина дуже швидко впіймає англійську. Але так швидко й насититься нею. Вона буде говорити нею як міжнародною, але після цього інтелекту потрібно чимось займатися. Їм вже замало. Вони хочуть більшого, вони хочуть ключі від життя, добрих стосунків, спілкування, де всі рівні. І тому людина йде на це свідомо, без того аби її примушували щось вчити чи пізнавати. Ні . Вона сама хоче"

Заключним дійством фестивалю стане гала-конфцерт "Відчуй смак рідної мови", який пройде у Києві у Маріїнському парку. Там етноколективи з Німеччини, США, Литви, Латвії, Канади, Швеції, Франції презентуватимуть алфавіти своїх мов та за допомогою музики, танцю та невербальних засобів розповідатимуть про свої мови, повідомляє dw-world.de.

Сейчас вы читаете новость «У Києві відбудеться міжнародний фестиваль мов». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 79692
Голосование Поддерживаете введение биометрического контроля на границе с РФ?
  • Поддерживаю. Теперь нужно запретить украинцам ездить в Россию
  • Нет, ничего не даст кроме очередей на границе
  • Нужно вводить визовый режим
  • Лучше запретить россиянам въезд в Украину
  • Это ничего не даст. Преступники с РФ все равно будут находить способы попасть в Украину
  • Достаточно полностью прекратить транспортное сообщение с РФ
  • Сомнительное решение. Такой контроль еще больше провоцировать Россию. Возможно обострение на Востоке
Просмотреть