Ексклюзивы
пятница, 08 июля 2011 16:05
Иван Столярчук
Иван Столярчук
Иван Столярчук

Справжнє свято

У середу з друзями купуємо кросівки на секонд-хенді біля станції метро "Героїв Дніпра". Поміж поношених і стоптаних по 30 і 50 гривень знаходимо нові фірмові, по сотні за пару. Поруч на двох розкладачках продає одяг "від 1 до 5 гривень" молодий турок. Усіх закликає на розпродаж. При цьому тримає мобілку біля вуха:

Света, привет. Приезжай вечером, на день рождения. Собираю всех своих барышень за пять лет, что я в Киеве. Гуляем до утра, в ресторане, - говорить і загортає в пакети продане. Ховає дрібні гроші до гаманця на поясі.

Літня жінка запитує продавця, чи може купити три речі за 2 гривні, або шість - на п'ятірку. Той не дозволяє. "По рублю, по рублю - торговаться не люблю", - приспівує при цьому.

Собираю всех своих барышень за пять лет, что я в Киеве

- Ну я ж кажу: чоловіків не буде. Хіба брат приїде, допоможе, а то сам не справлюсь. Як це - в тебе немає грошей на маршрутку? - дивується у слухавку.

Складає й подає старшій киянці куплені нею розтягнуту футболку, спідницю та нічну сорочку. За кожну річ вона заплатила по гривні.

Я на роботі, - паралельно пояснює продавець Світлані. - Взяли нову точку біля якогось Хіроєва Упра. Ага, точно, Героїв Дніпра. Та яка різниця, де. Головне - гроші капають. Так що до вечора. Буде справжнє свято.

Повз ряди ношеного мотлоху йдемо до виходу. А на територію секонд-хенду заходить пом'ята життям пара під 50. Він веде її під руку, пропускає до входу першою. Очі жінки бігають по рядах зі строкатим імпортним вживаним товаром.

- Бачиш, мила, - озираючись довкола, шепоче чоловік їй на вухо, - сьогодні в тебе справжнє свято. Нарешті бригадир із нами розрахувався. Гроші з'явилися, то вибирай собі, що хочеш.

Сейчас вы читаете новость «Справжнє свято». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

3

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть