Ексклюзивы
четверг, 25 ноября 2010 13:25

Ведмедям на зиму купили ТРИНАДЦЯТЬ БАНОК МЕДУ

 

20-річні бурі ведмеді Кузя, Оля та Маша працюють у київському цирку "Шапіто". Вони вміють стояти на передніх лапах, робити кульбіти, перестрибувати бар'єри.

Тварин купили зовсім маленькими в зоопарках Луцька, Луганська та Києва.

- Увесь час кусалися, коли купили їх. Пошили намордники. Дресирує їх Руслан, мій син. Усіх трьох годував із соски, - розповідає директор цирку, заслужена артистка України Валентина Руденко, 58 років. - Коли взяли, Руслан якраз повернувся з армії. Найхитріший - Кузя. Щороку  перевіряє, хто сильніший: він чи дресирувальник. А дівчата лякливіші, люблять повередувати. Під час виступу в Баку Оля злякалася, втекла з манежу до клітки. Злякалася звуку - дитина в першому ряді розгортала цукерку. Під час гастролей у Польщі Оля взагалі чкурнула з цирку. Доганяли її машинами, бо бігла зі швидкістю 60 кілометрів на годину. Потім вияснили, що в цирку під сходами проходив струм. Оля відчула це й злякалася. Востаннє втікала, як ставили шатро в Києві на Оболоні.

У цирку ведмеді живуть 25 - 30 років. Усе життя працюють із одним приборкувачем. Слухаються тільки його. Повноцінно тварин годують увечері після виступу. Інакше на манежі лінуватимуться. Після ранкової репетиції та під час вистави їх лише підгодовують. У ведмедів хороша пам'ять. Новий цирковий трюк вивчають за місяць - два.

- Вони в нас кругленькі, бо годуємо гарно. Їдять моркву, виноград, яблука, хліб. Щодня їм варимо 10-літрову каструлю каші. На зиму купили 13 трилітрових банок меду, фрукти та овочі. Найбільше меду з'їдає Кузя. За раз даємо йому не більше півлітра. Кузя важить понад 200 кг. Дівчата - на третину менше. М'яса ведмедям ніколи не даємо. Бо воно пахне дресирувальником, - каже Валентина.

Останню виставу цирк дав у місті Ірпінь під Києвом. Взимку ведмеді відпочиватимуть у клітках. Виступи розпочнуть навесні.

Сейчас вы читаете новость «Ведмедям на зиму купили ТРИНАДЦЯТЬ БАНОК МЕДУ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть