Ексклюзивы
пятница, 25 мая 2012 12:00
Анна Усік
Анна Усік
Анна Усік

Вітькіна тисяча

- Та хай Вітька подавиться своєю тисячею! Я півтори години в черзі стояла, а він, сволоч, мені пару гривень пожалів! - кричить сива літня жінка у відділенні Ощадбанку в місті Вишневе. Я стою в черзі до сусідньої каси сплачувати за комунальні послуги.

Галина Іванівна прийшла зі своєю ощадкнижкою. Не встигла переоформити й зареєструвати її 2008-го, коли гроші з вкладів повертала прем'єр Юлія Тимошенко. А тепер касир сповіщає, що реєстрацію припинили до 1 вересня. Оголошення про це клеїть на скло біля каси.

- Я про Вітькіну тисячу по телевізору почула, - пояснює Галина Іванівна касирці. - На гарячу лінію дзвонила, внук мене в інтернеті зареєстрував. Я вже все порахувала. 200 гривень внукові мала дати на день народження в червні, за 100 хотіла купити туфлі на гуманітарці, а за 700 - поміняти котел.

Ложи на книжку. Анічка виросте, купить собі, що захоче

Бачу, не доживу, щоб ту тисячу вирвати й потратити, - Галина Іванівна витирає сльози. - Після жовтневих виборів ніхто вже грошей не верне.

500 рублів на книжку мені поклав дідусь на хрестини. Тоді за них можна було купити 15 пар чеських черевиків, або два мопеда, чи 50 кілограмів московської ковбаси, або 10 велосипедів "Мінськ".

- Якби доклав 200 рублів, вийшов би кольоровий телевізор, - згадує дідусь Роман Михайлович. - Бабка не хотіла, щоб я гроші тратив. Сказала: ложи на книжку. Анічка виросте, купить собі, що захоче. А тепер за 500 гривень навіть 10 кілограмів сосисок не візьмеш.

Дідусь зняв свою тисячу 2008-го. Купив свиню. Цього року в липні тисячу віддадуть бабусі. Тепер її не вистачить і на півкабана.

Свої 500 гривень з ощадкнижки не зніматиму. Ні телевізора, ні велосипеда за них не куплю, сосисок не їм. Нехай лежать - як пам'ять про 50 кілограмів нез'їденої родичами московської ковбаси.

Сейчас вы читаете новость «Вітькіна тисяча». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть