Ексклюзивы
пятница, 27 января 2012 15:00
Анна Усік
Анна Усік
Анна Усік

Перепелина ферма

Їду на роботу в переповненій маршрутці. Стою на одній нозі. Другу тримаю в повітрі, бо все навколо заставили сумками жінки-базарниці.

- А шо ти в молоко кидаєш, щоб не скисло? - питає одна в другої.

- Соди трошки сиплю. Але зимою не даю. Так холодно, що швидше замерзне, ніж скисне.

Водій робить голосніше радіо. О 9.00 по новинах передають, що Олександр Тимошенко, чоловік екс-прем'єрки, отримав притулок у Чехії.

- Так швидко подівся, ніхто й не чекав, - підхоплюють новину жінки. - Так то він тримає у Новоселі перепелину ферму?

Не встигла тільки наша Юля в Чехію втекти

- Та вона вже давно не його. І доця його ресторан продала. Усі діла в Україні позакривали. Не встигла тільки наша Юля в Чехію втекти.

На Солом'янській площі жінки з клунками виходять. Стаю на дві ноги. Згадую, як торік улітку їздила до Праги. Екскурсовод-чешка рекламувала свою столицю як найкраще місце для життя.

- У нас найнижчий у Європі рівень безробіття, зарплати високі, а продукти дешеві. Уже кілька британців попродавали свої однокімнатні квартири, щоб у Чехії купити пентхаус і відкрити бізнес.

Агітує заїхати на пивний завод "Крушовіце". Екскурсію закінчуємо в дегустаційній залі. Дві офіціантки метушливо міняють порожні бокали на повні. Наливають темне й світле пиво. На підноси виставляють кілька банок з горішками.

- Нє, горішки під це пиво не йдуть, - прицмокує Андрій, один із нашої групи. - Я зараз курочку або перепілку запечену пожував би.

- У Празі перепелиної ферми немає, - зізнається екскурсовод. - Але чехи люблять перепілок. Їх везуть із маленьких господарств у віддалених районах Чехії, імпортують із Польщі.

О 9.30 в новинах повідомляють, що Тимошенко відкрив у Чехії фірму з торгових операцій. Мабуть, про те, що в Празі не вистачає перепелиної ферми, йому ніхто не сказав.

Сейчас вы читаете новость «Перепелина ферма». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

14

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть