Ексклюзивы
воскресенье, 11 декабря 2011 09:00
Анна Усік
Анна Усік
Анна Усік

Наші і їхні "цигани"

Щороку на Різдво до батьків у Луцьк з'їжджаються родичі з-за кордону. Прилітають хресна Олена з Греції, тітка Богдана - з Німеччини і бабуся Ліда - з Аргентини. Цьогорічне Різдво зустрінемо без бабусі. Вилетіти з Буенос-Айреса у грудні не зможе.

- На грудень до Європи нема бюджетних квитків. Тільки у бізнес-клас залишилися. Білет в один бік - 4 тисячі доларів, - пояснює бабуся по телефону. - Під авіакасами цигани квитки перепродують, але до Києва у них нема нічого.

Циганами бабуся називає бідних аргентинців. Вони чорняві і смагляві, як цигани. Живуть у будинках із фанери й картону, мають до десятка дітей. Одягаються у порваний і брудний одяг, рідко миються й розчісуються.

- У них грошей навіть на мате не вистачає, за що ж вони скуповують білети? - дивується бабуся. - По новинах передали, що цигани на мафію працюють. Ті на різдвяний період скупили всі квитки й на вокзалах своїх спекулянтів порозставляли.

Билетики во все направления на новогодние праздники

Бабуся обіцяє прилетіти за тиждень після Різдва.

Хресна Олена прилетить з Афін 29 грудня. Просить мене купити білет на потяг Київ - Ковель. Годину стою в черзі. Касир розводить руками: квитків немає і не буде.

- Укрзалізниця не резинова. 29 - п'ятниця, останній робочий день. Пів-Києва треба додому відвезти.

Поміж черг ходить високий чоловік у дешевій дутій куртці. Капюшон обшитий штучним хутром.

- Билетики во все направления на новогодние праздники, - пропонує. - Во Львов, Франковск, Луганск, на Крым осталось несколько нижних полочек. Подходите, не стесняйтесь.

На нього не реагують міліціонери, навіть коли зграя охочих обступають і купляють квитки з рук. Чоловік скидає капюшон. На вигляд, йому років 40. Чорне жирне волосся, неголені щоки, з рота тхне перегаром.

За білет для хресної переплачую більш ніж удвічі. Торгуватися і наш "циган" не хоче.

Сейчас вы читаете новость «Наші і їхні "цигани"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

17

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть