Ексклюзивы
суббота, 22 сентября 2012 10:00
Анна Усік
Анна Усік
Анна Усік

Хабар для лікаря

Я три роки жила в гуртожитку з донькою терапевтів Олею. ­Щовихідних нам передавали сумки з продуктами. Її була наполовину забита цукерками – так віддячували батькам пацієнти. ­Відтоді ми обидві не любимо "Київ вечірній" і ­Raffaello – переїли.

– Ти не подумай, мої батьки хабарів не беруть, – повторювала Оля, розгортаючи чергову коробку цукерок. – Це просто подяка. Якщо мама і тато не прийматимуть їх, пацієнти лишатимуть під дверима. Батьки солодкого не люблять, тому передають мені. Чого всі думають, що лікарям треба пляшка шампанського і коробка цукерок? У нас удома стільки випивки, як у ресторані на барній стійці. ­Краще 20 гривень принеси. Тоді лікар відчує твоє "дякую".

Приписав таблетки – упаковка 22 тисячі гривень

Я не маю звички давати хабарі – ні лікарям, ні викладачам. Ні цукерками, ні грішми. Недавно пересвідчилася, що хабар нічого не гарантує.

З Лесею ми жили на одному поверсі. У кінці серпня на Facebook читаю, що їй поставили діагноз – рак шлунка. Друзі й рідні оголосили про збір коштів. Від Лесиної сестри дізнаюся, що вона пішла в приватну клініку після весілля. ­Хотіла перевіритися, перш ніж зачати ­дитину.

– За обстеження заплатила 500 гри­вень, ще 50 євро дала лікарю, – розповідає сестра Валя. – Обстежували чотири дні. Потім лікар пухлину побачив. ­Приписав ­таблетки – упаковка 22 тисячі гривень. За тиждень мали класти на хімію, але чоловік заставив поїхати на обстеження за кордон.

Замість медового місяця Леся й Максим подалися в дрезденську клініку. Німецький лікар шукав пухлину 2 години. Натомість побачив 2-місячний плід.

Тепер Леся на третьому ­місяці. Випила півупаковки дорогих ­таблеток. За решту вимагає у клініці повернути гроші. На лікарню подала до суду. Сподівається на щедру компенсацію. А зібрані за півмісяця на лікування 30 тисяч гривень роздає друзям.

Сейчас вы читаете новость «Хабар для лікаря». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

8

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть