вівторок, 04 лютого 2020 11:37

Одіозний Брагар заявив, що українське кіно не варте державного фінансування

Одіозний Брагар заявив, що українське кіно не варте державного фінансування
Депутат вважає, що краще дофінансовувати стрічки, які окупляться в прокаті. Наприклад, фльми студії "95 квартал". Фото: Facebook.

Євген Брагар, депутат від "Слуги народу" заявив, що патріотичне кіно не варто фінансувати, бо воно не окуповується.

Він навів у приклад фільми, які "нормально фінансувались і повернули витрати". І це, наприклад, фільми студії "95 квартал".

"Державна підтримка і так надається за участю Держкіно. Питання про її ефективність дуже сумнівна. Над цим треба дуже інтенсивно працювати. Я дуже сумніваюся в необхідності такого великого фінансування", – заявив Брагар у ефірі телеканалу "Рада".

Згідно з його даними, у 2018-му окупили витрати на зйомки завдяки касовим зборам "Свінгери", "Дзідзьо. Перший раз", "Скажені весілля" (10% фінансування), а також "Я, ти, він, вона" студії "Кварталу 95", який "отримав нормальне фінансування", і мультиплікаційний фільм "Зачарована принцеса".

"Але успіх цього мультика став можливим не завдяки зборам в Україні, а, в першу чергу, за рахунок зборів в Китаї", – сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Продайте собаку" - нардеп сказав пенсіонерці, де взяти гроші на газ

Патріотичне кіно взагалі, на думку Брагара, не варте фінансування. Прибутку не буде.

На питання, чи варто фінансувати такі фільми, як "Донбас" і "Кіборги", він заявив, що кіноіндустрія – це бізнес.

"Ці фільми, попри те, що отримали досить потужне державне фінансування, вони не вийшли в плюс. А кіноіндустрія – як і будь-який бізнес – там головна стратегія в тому, щоб зробити комерційно привабливий продукт", – сказав "Слуга народу".

Також Брагар додав, що дофінансовувати потрібно не більше 1-2 фільмів на рік.

"Я давав би гроші тільки тим жанрам, які в перспективі можуть окупитися. Патріотичний жанр… Більшість українців не ходить на це в кінотеатр, тому, якщо і знімати такі фільми, то робити не 5 стрічок на рік, а одну-дві стрічки в рік. А більше сконцентруватися на тих жанрах, яким дійсно потрібне державне фінансування", – резюмував він.

Народний депутат від "Слуги народу" Євген Брагар заявив, що звернеться до поліції із заявою на волонтерок, які попросили водія маршрутки Луцьк - Київ вимкнути російський серіал. Про це нардеп написав у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Одіозний Брагар заявив, що українське кіно не варте державного фінансування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути