четвер, 30 січня 2020 09:40

"Їдь у запорєбрік" - "слуга" вирішив позахищати російські серіали у маршрутках і нарвався на критику мереж

Народний депутат від "Слуги народу" Євген Брагар заявив, що звернеться до поліції із заявою на волонтерок, які попросили водія маршрутки Луцьк - Київ вимкнути російський серіал.

Про це нардеп написав у Facebook.

  Нардепу Брагару не сподобалося, що поскаржилися на російський серіал в автобусі.
Нардепу Брагару не сподобалося, що поскаржилися на російський серіал в автобусі.

Брагар заявив про "культурну нетерпимість" та що його "як народного депутата стурбувала ця новина, особливо стан, у якому зараз перебуває водій автобуса".

Також представник владної фракції заявив, що "заклики типу "російська мова не повинна звучати в Україні" – неприйнятні".

"Тому я найближчим часом звернуся із заявою в ГУ Нацполіції України. Закон є одним для всіх, незалежно від того, є ти патріотом чи ватником", - написав Брагар.

Тим часом інший нардеп, представник "Опозиційної платформи - За життя" кума президента РФ Віктора Медведчука Ілля Кива заявив, що "готовий надати роботу і юридичну підтримку в суді" водію маршрутки.

На заяву "слуги" відповіла одна з дівчат, волонерка Ярина Чорногуз.

"У мене немає сили коментувати цей маразм, мені просто цікаво, доїду я у свою ротацію чи ні. Чи замість неї поїду під арешт. Чи це вже буденна практика для військових добровольців у нашій країні, я так розумію? І чи дадуть мені різні ньюзвани, зелені слуги, боти можливість нарешті трохи відійти від цього інформаційного шуму", – написала вона.

Ярина Чорногуз зауважила, що комбатка її батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич як народний депутат, вже готує відповідне звернення.

Заява нардепа викликала бурю обговорення у мережі, повідомляє "Обозреватель"

На бік волонтерок стали український військовий Олександр Грамарчук і адвокат Євгенія Закревська. "Нам такі слуги не потрібні! Як твій господар я тебе звільняю! Їдь запорєбрік!" "Серіал на вимогу повинні вимкнути!" – написали вони.

Інші користувачі приєдналися до дискусії, залишивши сотні незадоволених коментарів: "Ти слуга якого народу?", "Яка ганьба – таке писати!", "Боже, від цих людей залежить якість нашого життя!", "Це бридко!", "Яка трагедія, що ви прийшли до влади!", "Це в Трускавці навчили?", "Сором і ганьба", "Ви гальмо, а не депутат!", "Антинародний депутат!", "Смердить гів*ом!".

 
 
 

"Он, гляди, вже якийсь невідомий "слуга" з парламенту буде кудись заяву строчити на двох волонтерок, які вимагали вимкнути російський фільм в автобусі Луцьк - Київ. Глянув, що це за "слуга". Випускник сусіднього істфаку в універі Шевченка. Народився і виріс у Києві.

Упродовж перших місяців і років війни та після Майдану абсолютна більшість таких "слуг"-шарікових тихо сопіли в ганчірочку.

Чому пишу про це зараз. Хижий світ не терпить порожнечі і пасивності. В такому світі або ми, або нас. Десь посередині не буває", - написав у Facebook політолог Михайло Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал у автобусі з російським фільмом: як покарали водіїв

В автобусі сполученням Луцьк - Київ стався скандал. Парамедика Ярину Чорногуз і волонтера Анастасію Конфедерат висадили серед дороги через прохання вимкнути російський серіал. Чорногуз розповіла, що вона разом із подругою поверталася з Луцька, де поховала свого хлопця Миколу Сорочука - військовослужбовця, який загинув 22 січня на Донбасі. Але на водіїв це не справило враження.

Зараз ви читаєте новину «"Їдь у запорєбрік" - "слуга" вирішив позахищати російські серіали у маршрутках і нарвався на критику мереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути