вівторок, 25 квітня 2017 12:53

5 найздоровших весняних продуктів: поради дієтолога
5

5 продуктів весни
Фото: claudia.pl
5 продуктів весни
5 продуктів весни
5 продуктів весни
5 продуктів весни

У весняний час, коли люди потерпають від зниження імунітету, почувають виснаження всього тіла та загострення хронічних недуг, важливим є правильне харчування. Про продукти, які варто у квітні та травні вживати дорослим та дітям розповідає дієтолог, доктор сільгосп наук Беата Пілка. Про це пише claudia.pl.

1. Редька. Корисна передовсім для людей, які мають проблеми з тиском. Містить багато калію, вітаміну С, В, залізо, Низькокалорійна та чудово підходить для сніданку. Її можна вирощувати навіть на балконі.

2. Стручкові. Як, наприклад, квасоля чи боби. Містять білок та вуглеводні. У них є вітамін С, бета-каротин, калій, кальцій, волокна. Позитивно впливають на роботу органів травлення. Навіть невелика їх кількість забезпечує людину силою.

3. Морква. Позитивно впливає на зір та навіть захищає від утворення пухлин. Є джерелом бета-каротину, який сприяє утворенню вітаміну А. Позитивно діє на волосся, шкіру та нігті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки треба їсти вагітним

4. Полуниця. Завдяки їй знижується рівень поганого холестерину в крові, а це, у свою чергу, захищає від атеросклерозу. Пектини, що містяться в полуниці, сприяють роботі кишечника та спаленню калорій. Органічні кислоти регулюють травлення та прискорюють обмін речовин. Полуницю можна вживати як окремий продукт, а також у салаті зі шпинатом та козячим сиром.

5. Спаржа. Її ще називають низькокалорійною скарбницею мінералів та вітамінів. Містить інулін та аспарагін, які відповідають за регуляцію рівня води в організмі та роботи шлунку. Містять вітаміни А та Е, корисні для краси шкіри.

Фахівці з Гарварду підібрали список овочів, які варто виключити з меню при схудненні. Це картопля, бобові і кукурудза. У той же час відмовлятися від вживання цих продуктів повністю експерти не радять. Запевняють, що в цих овочах дуже багато корисних нутрієнтів, які необхідні організму.

Зараз ви читаєте новину «5 найздоровших весняних продуктів: поради дієтолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути