Ексклюзиви
вівторок, 25 січня 2011 13:10

На схід Єпропи насувається грип, в Україні ситуація контрольована - офіційно

На схід Єпропи насувається грип, в Україні ситуація контрольована - офіційно

Упродовж перших трьох тижнів 2011 року в Україні показники захворюваності були нижчими за епідемічні пороги. Про це сьогодні під час брифінгу заявив заступник директора Департаменту епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров'я заявив Антон Парусов.

"Виняток становить лише місто Донецьк, де епідемпоріг було перевищено у 1,3 рази", - заявив він, додавши, що висновок по Україні зроблено на основі даних з дев'яти міст, підконтрольних Українському центру грипу та гострих респіраторних вірусних захворювань.

Окрім Донецька, установа контролює також Вінницю, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків, Київ, Львів, Одесу, Чернігів та Сімферополь. За даними Антона Парусова, за минулий тиждень у всіх цих містах зареєстрували 58 177 хворих, госпіталізували 751 особу.

"У цілому, епідемічна ситуація із захворюваністю є контрольованою. Усі показники відповідають сезонному рівню", - зазначив Антон Парусов.

У той же час, за даними щотижневого електронного бюлетеня ВООЗ, активність грипу у Європі нині зростає у напрямку зі заходу на схід.

"Разом з тим, у центральній Європі зберігається низька активність грипу та ГРІ", - зазначив Антон Парусов, додавши, що у більшості країн світу серед виділених збудників продовжує домінувати вірус грипу A (H1N1)-2009.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На схід Єпропи насувається грип, в Україні ситуація контрольована - офіційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути