Ексклюзиви
вівторок, 18 січня 2011 13:09

Захворюваність на грип в Україні зросла на 30%

Захворюваність на грип в Україні зросла на 30%

Міністерство охорони здоров'я заявляє про збільшення захворюваності на грип та ГРВІ на другому тижні 2011 року (10-16 січня) в 10 контрольних містах (Вінниця, Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Харків, Київ, Львів, Одеса, Чернігів, Сімферополь) порівняно з першим тижнем (3-9 січня) на 30% до 60 958 хворих.

Про це сказано в повідомленні МОЗ.

Згідно з даними Державної установи "Український центр грипу й гострих вірусно-респіраторних інфекцій", у всіх контрольних містах показники захворюваності на грип й ГРВІ перебували нижче за епідемічні пороги.

Усього за зазначений тиждень центром були зареєстровані 60 958 хворих з гострими респіраторними інфекціями (46 856 хворих на першому тижні), госпіталізовані 884 осіб, серед госпіталізованих 67,8% становлять діти до 17 років.

Показник захворюваності на грип й ГРВІ становить 62,59 випадків на 10 тисяч населення порівняно з 48,11 випадків минулого тижня.

"Ситуація залишається контрольованою, практично на всій території епідпороги не перевищені, крім Дніпропетровської області, там перевищення невисоке - 1%", - зазначив заступник директора департаменту організації санітарно-епідемічного нагляду МОЗ Антон Парусов.

Він також повідомив, що нових летальних випадків за минулий тиждень не зареєстровано.

За весь епідсезон від ускладнень після грипу померли 8 людей (близько 1 тисячі померлих за аналогічний період минулого року).

Парусов також зазначив, що всього з початку епідсезону занедужало 5,5% населення України, що в 1,6 рази менше, ніж торік. За його словами, наразі домінує грип типу В.

Як відомо, Мінздрав переніс прогноз початку сезонної епідемії грипу із середини листопада-середини грудня на лютий 2011 року.

У період з 29 жовтня 2009 року по 21 березня 2010 року від грипу й ГРВІ померли 1 126 людей.

Нагадаємо, у вівторок, 18 січня повідомлялось про перший у цьому епідсезоні у Донецьку випадок захворювання на грип А(Н1N1), більш відомий як "свинячий".

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Захворюваність на грип в Україні зросла на 30%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути