понеділок, 17 січня 2011 19:46

Українські аптеки змусять продавати сумнівні російські ліки

Українські аптеки змусять продавати сумнівні російські ліки

Згідно з наказом МОН №933 в мінімальний перелік продукції, яку в період загрози епідемії грипу (сезон 2010-2011) повинні мати в наявності аптеки складається з 28 лікарських засобів і 10 виробів медичного призначення.

При цьому, наявність деяких ліків з цього переліку є обов'язковою лише для аптечних установ, що знаходяться на території лікувально-профілактичних установ, пише "Дело".

Що цікаво, в списку присутній препарат "Арбідол" (виробляється найбільшим фармвиробником в Росії) - його повинні мати в арсеналі всі аптеки. Однак ефективність цього препарат ставиться під сумнів навіть у країні походження.

"Дослідження "Арбідолу" не дають підстав розглядати його як препарат з доведеною у випробуваннях ефективністю лікування простудних захворювань, в тому числі грипу", - сказав професор Василь Власов, епідеміолог і президент Товариства фахівців доказової медицини Росії.

Всесвітня організація охорони здоров'я також не розглядає "Арбідол" як противірусний препарат, ефективність і безпека якого належним чином підтверджені.

Як повідомлялося, восени МОЗ заявило про можливе використання залишків закупленого "Таміфлю" для лікування грипу в 2010/11 роках.

Зі слів заступника директора "Українського центру грипу й гострих респіраторних інфекцій" МОЗ Ірини Маркович "Таміфлю" уже довів свою ефективність, його можна використовувати й при вірусі грипу типу А, і при вірусі типу В, тому й при "каліфорнійському" грипі А (H1N1) і вірусі грипу А (H3N2), і вірусі грипу В, які очікуються цього року, він ефективний.

Зараз ви читаєте новину «Українські аптеки змусять продавати сумнівні російські ліки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути