пʼятниця, 17 грудня 2010 08:30

Від грипу дітей вакцинують двічі

Автор: фото з сайта www.vmnews.ru
  Між щепленнями має бути  перерва чотири тижні.
Між щепленнями має бути перерва чотири тижні.

Андрій Васильчак, 24 роки, з Хмельницького застудився, коли на вулиці було +17°С:

— Спішив на роботу, спотів. А потім, певно, обдуло вітром. Мав температуру 38, із носа текло й горло боліло. Лікарняного не давали, почав лікуватися антибіотиками. Горло полоскав фурациліном із морською сіллю, мазав люголем. Пив тепле пиво, до якого додавав по чайній ложці масла й меду. В аптеці порадили мазь від простуди. Натирав нею ніс і груди. Через два дні температура спала. Хворобу переніс на ногах".

Пік захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні недуги прогнозують на початок січня.

— Цієї зими будемо мати три штами вірусу, — каже директор українського центру грипу Олександр Гриневич, 52 роки. — Залишиться свинячий грип, який був торік. Цьогоріч епідемії на нього не прогнозують, багато людей уже на нього перехворіли. Якщо цей вірус не лікувати, він дасть серйозні ускладнення: пневмонію, порушення роботи серця та нирок. Окрім каліфорнійського грипу, будуть ще два сезонні, типу А і В. Вони не нові для нас, ускладнення після них легші, ніж після свинячого.

Олександр Гриневич радить вакцинуватися проти грипу. Щеплення проходять у приватних кабінетах і поліклініках.

— Дітям до 6 років щеплення роблять два рази. Перерва між уколами — чотири тижні. Прививають одним і тим самим препаратом. Не можна робити щеплення під час хвороби і коли є алергія на компоненти вакцини.

Аби не хворіти, треба кілька разів на день провітрювати приміщення на роботі та вдома, часто мити руки, пити вітаміни. Зміцнити імунітет можна варенням із чорної смородини, брюссельською капустою, горіхами кеш'ю. Слід пити шипшиновий відвар і грейпфрутовий сік.

Зараз ви читаєте новину «Від грипу дітей вакцинують двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути