вівторок, 11 січня 2011 05:00

Екс-кандидата в мери Одеси розстріляли напередодні Святвечора

Автор: фото з архіву Олександра Коробчинського
  Сім’я Олександра Коробчинського
Сім’я Олександра Коробчинського

Увечері 5 січня в Одесі розстріляли 42-річного Олександра Коробчинського. Він очолював Партію промисловців і підприємців України, на минулих виборах балотувався в мери. Набрав 2,5% голосів.

Коробчинський жив в елітному будинку "Пале-рояль" неподалік оперного театру. О 19.30 приїхав додому з дружиною Анжелою. Припаркував свою "ауді" біля під'їзду. Коли вийшов, до нього підійшов невідомий. 12 разів вистрелив із пістолета з метрової відстані. Дружина все бачила. Коли набої скінчилися, кілер спокійно покрокував у бік оперного театру.

— Убивця стріляв з автоматичного пістолета "Ческа збройовка" калібру 9 міліметрів, — каже Віктор Мірошниченко з обласної міліції. — Магазин уміщає якраз 12 патронів.

Правоохоронці розслідують версії вбивства. Згідно першої, причиною стала професійна діяльність. Коробчинського називають агресивним підприємцем. Торік він хотів заволодіти керамзитовим заводом і кількома іншими підприємствами. До того ж мав чимало боргів, які назбирав за час мерських виборів. Згідно іншої версії, мотивом убивства стала особиста неприязнь. Одеські підприємці називали Коробчинського Мурзиком. Мовляв, мав незговірливий "котячий" характер, міг раптово розлютитися і зірватися на підлеглому. Із політикою вбивство не пов'язують.

В Одесі Коробчинського знали більше як бізнесмена, ніж політика. Проти директорів п'яти підконтрольних йому підприємств (цукрові та деревообробні. — "ГПУ") міліціонери порушували карні справи за розтрату майна. Проти бізнесмена 26 лютого торік теж порушили кримінальну справу. Коробчинський побив підлеглого бітою на робочій нараді.

Поховали підприємця 8 січня на Другому християнському цвинтарі в Одесі. Панахиду провели в Спасо-Преображенському соборі. Проститися із ним прийшли місцеві чиновники, бізнесмени та екс-голова ПППУ Анатолій Кінах.

Зараз ви читаєте новину «Екс-кандидата в мери Одеси розстріляли напередодні Святвечора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути