четвер, 16 грудня 2010 17:42

Міліціонери приїхали на виклик за три хвилини

У середу, 1 грудня, у школі №9 на вул. Марка Вовчка у Рівному охоронці затримали місцевих 28-річного Михайла та 18-річного Віталія. Останній забіг усередину і просив чергову вчительку показати чорний вихід.

— Сказав, що за ним женеться його товариш і грозиться вбити. Черговий викликав по телефону охорону, — розповідає директорка школи Раїса Гаврилюк. — Троє оперативників приїхали за 3 хвилини. Забрали молодиків до відділку.

Школа уже другий рік користується послугами Державної служби охорони при обласному управлінні міліції. 77 інших міських шкіл та дитсадків підписали угоду з правоохоронцями цієї осені. У багатьох цих закладах у столи на першому поверсі, за якими сидить черговий учитель, умонтували кнопки тривоги. Торік у Рівному було кілька випадків нападів збоченців на школярів. Батьки попросили міське управління освіти убезпечити дітей.

— За три останні місяці було 14 викликів, — каже Вікторія Івашинюта з прес-служби обласної міліції. — Переважно викликають охорону через хуліганів, які напиваються і скандалять під вікнами закладу. Буває, вчителі запримітять біля школи підозрілого чоловіка, який спостерігає за учнями.

Кнопками навчальні заклади обладнали безкоштовно. За обслуговування однієї точки, приблизно 200 грн щомісяця, платять із міського бюджету.

Приватній особі встановлення такої кнопки обійдеться у 800 грн.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери приїхали на виклик за три хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути