четвер, 25 листопада 2010 16:36

"Перед виборами купив новий костюм та пальто"

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Мер Миргорода Сергій Соломаха
Мер Миргорода Сергій Соломаха

Новообраний мер Миргорода 49-річний Сергій Соломаха не хоче, щоб у виконавчій владі працювали люди, наближені до бізнесу. Хоч виконком затвердили, щодо двох осіб тривають дискусії. Каже, скоро будуть кадрові зміни.

Хоча ваш найближчий конкурент підприємець Анатолій Вороновський набрав менше на 1,3 тисячі голосів, проте із 33 тисяч виборців Миргорода за вас проголосували до 5 тисяч. Тобто лише кожен шостий.

— Вибори в місті провели чесно, без брудних технологій. Була здорова конкуренція ідей та критика дій попереднього мера. Мене виборці сприймали як його наступника (Соломаха був заступником попереднього мера Олександра Паутова. — "ГПУ"). Хотілося б, щоб більше людей прийшли на виборчі дільниці, але така тенденція по всій Україні. Це урок для влади, люди дуже розчарувалися. Скажімо, на двох округах у Миргороді більшість бюлетенів були не за мажоритарників, а із позначкою "проти всіх".

Ви людина не публічна. До виборчої кампанії про вас мало хто знав. Завдяки чому вдалося перемогти конкурентів?

— Злагоджено спрацював наш виборчий штаб. До того ж мене підтримали 10 політичних сил із 22, що брали участь у виборах. Агітуючи за себе, агітували і за мене. Сам за 16 днів, що передували виборам, жодного разу не мав менше п'яти зустрічей із виборцями на день.

Мене висунула Партія регіонів. Але я безпартійний, бо міський голова має займатися суто господарськими питаннями.

Перед виборами купив новий костюм за 800 гривень. Не брендовий, нашої місцевої фірми "Велс". Ще придбав осіннє пальто. Все-таки перед виборцями з'являтися у зношеному, якому вже чотири роки, не солідно.

Існує проект закону про визначення в Україні зон для грального бізнесу. У них мав увійти і Миргород.

— Від заборони грального бізнесу міський бюджет за рік втратив 1 мільйон гривень. Гральний бізнес дозволять, зокрема, у курортних містах. У тому числі і в Миргороді.

Розкажіть про себе, сім'ю, уподобання.

— Я родом із Комишні Миргородського району. Закінчив Полтавський педінститут за спеціальністю учитель біології та хімії. 15 років працював у школі номер 9 у Миргороді на посаді вчителя, а потім заступника директора школи. 2006 року заочно здобув другу вищу освіту в Полтавській аграрній академії. Дружина за фахом також учитель. Працює соціальним педагогом у навчально-виховному комплексі "Гелікон". Живемо в трикімнатній квартирі. Вступили на початку 1990-х у кооператив, а зі вчительської зарплати платити за житло було нічим. Довелося майже два роки працювати на будівництві будинку. За цей час освоїв кілька будівельних професій.

Маю двох дорослих синів. Старший — майстер спорту, а молодший — кандидат у майстри спорту із шахів. Моє хобі — це рибалка та подорожі.

Уже кілька років збирався поїхати в Батурин. Після виборів гайнув у це місто.

Зараз ви читаєте новину «"Перед виборами купив новий костюм та пальто"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути