понеділок, 22 листопада 2010 10:34

Британці хочуть бачити своїм королем принца Уільяма

Британці хочуть бачити своїм королем принца Уільяма

Більше половини британців, котрі прийняли участь в опитуванні таблоїду The News of The World, зізналися, що хотіли б бачити наступним монархом не прямого спадкоємця, принца Чарльза, а його старшого сина і другого претендента на престол принца Уільяма.

Як пише газета 21 листопада, "кандидатуру" Уільяма підтримали 55 відсотків респондентів. Ще більше опитаних, 64 відсотки, висловилися за те, щоб разом з Уільямом на престол зійшла його наречена Кейт Міддлтон, з якою принц заручився днями. В той же час принца Чарльза і його дружину Каміллу Паркер-Боулз бачити як монарше подружжя хочуть тільки 19 відсотків респондентів.

В цілому, пише The News of The World, опитування показало, що британці значно більше симпатизують Уільяму і Кейт, аніж Чарльзу і Каміллі. Так, 72 відсотки опитаних упевнені, що молода пара (Уільяму і Кейт по 28 років) зміцнить британську монархію і в цілому краще підходить на роль королівської пари.

Видання зазначає, що опитування було проведене незабаром після того, як принц Чарльз в одному з останніх інтерв'ю не виключив, що, успадкувавши престол, зробить свою дружину Каміллу королевою, хоча раніше їй негласно відводили титул лише принцеси-консорт. Відзначимо, що Паркер-Боулз нелюбима британською публікою - багато хто звинувачує її в розвалі шлюбу Чарльза і принцеси Діани.

Між тим слід нагадати, що аналогічні опитування трохи раніше провели газети The Daily Mail і People. Результати виявились також не на користь принца Уельського.

Порядок престолонаслідування у Великій Британії регулює відповідний акт від 1701 року, згідно з яким першочергове право на трон має прямий низхідний нащадок правлячого монарха. Принц Чарльз - старший син королеви Єлизавети II і тому є престолонаслідником британської монархії.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Британці хочуть бачити своїм королем принца Уільяма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути