пʼятниця, 19 листопада 2010 09:30

Конституційний суд дозволив проводити парламентські вибори у 2012 році

Конституційний суд дозволив проводити парламентські вибори у 2012 році

Конституційний суд визнав конституційним законопроект про проведення парламентських виборів у жовтні 2012 року.

Відповідне рішення стосовно законопроекту про внесення змін до Конституції 19 листопада оприлюднив голова суду Анатолій Головін.

За його словами відповідне рішення було ухвалене 18 листопада.

За його словами, тлумачення на звернення ВРУ про надання висновку  стосовно  відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції щодо проведення чергових виборів Ради, президента, місцевих Рад, сільських, селищних міських голіві вимогам статей 157 та 158 Конституції України було ухвалено 18 листопада

Він також зазначив, що подання депутатів до Конституційного суду стосовно проведення парламентських виборів у жовтні 2012-го, а президентських у березні 2015 року не звужує права громадян.

Крім того, судді визнали Конституційним норму про проведення президентських виборів у березні 2015 року.

Депутатським законопроектом також пропонується встановити 5-річний термін повноважень президента України, Верховної Ради, Верховної Ради Криму, депутатів місцевих рад всіх рівнів та сільських, селищних і міських голів.

При цьому передбачається, що чергові вибори президента України проводяться в останню неділю березня п'ятого року його повноважень, до Верховної Ради - в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень, місцеві вибори - в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень депутатів місцевих рад всіх рівнів та сільських, селищних , міських голів.

Зазначимо, що згідно до процедури внесення зміни до Конституції за даний законопроект депутати мають послідовно проголосувати на двох сесіях. Для попереднього схвалення необхідна підтримка 226 депутатів, для остаточного ж - 300.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд дозволив проводити парламентські вибори у 2012 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути