середа, 17 листопада 2010 05:15

Голова виборчої комісії спалила 250 бюлетенів

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Кримінальну справу щодо голови Микулинецької селищної виборчої комісії Надії Дрибко, 46 років, порушила прокуратура Теребовлянського району Тернопільщини 11 листопада. Керівник дала вказівку членам комісії спалити 250 бюлетенів. Їй загрожує три роки ув'язнення.

28 жовтня, за кілька днів до виборів, Дрибко отримала 4019 бюлетенів. Напередодні голосування передала більшість дільничним виборчим комісіям. А 250 залишила на столі в робочому кабінеті. Їх мали відправити у село Конопківка Теребовлянського району, що також належить до Микулинецької селищної ради.

— Члени комісії з Конопківки розписалися за 512 бюлетенів. Недостачу виявили зранку в неділю, коли бланків бракло, — розповідає прес-секретар прокурора області Леся Долішна. — Виявилося, Дрибко дала вказівку їх того ж вечора спалити. Чому вона це зробила — невідомо. Очевидно, злякалася, коли помітила зайві.

Ці 250 бюлетенів були призначені для голосування за селищного голову. Із комісії висилали резервні, 70 таки не вистачило. Та вибори визнали дійсними.

— Наш спостерігач їздив з'ясовувати цю ситуацію і в Микулинці, й у Теребовлянську районну ТВК. Коментувати будь-що там відмовилися, — говорить Святослав Липовецький, 31 рік, координатор кампанії громадського спостереження "Опора" у Тернопільській області. — Дивно, що на цій дільниці не було переголосування.

Селищним головою Микулинців став Роман Ваврух, 51 рік. Він очолював селище й раніше. Один із його суперників подав позов до суду про визнання виборів недійсними.

Зараз ви читаєте новину «Голова виборчої комісії спалила 250 бюлетенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути