Ексклюзиви
середа, 10 листопада 2010 12:43

Януковича намагаються переконати провести вибори у 2011 році?

Януковича намагаються переконати провести вибори у 2011 році?

Оточення президента Віктора Януковича намагається його переконати, що парламентські вибори варто провести не в 2012, а в 2011 році.

Про це заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

"У нас є інформація про сценарій, яким сьогодні займається Льовочкін, можливо, Хорошковський, група інших людей. Вони намагаються переконати президента, що з усіх точок зору вибори 27 березня 2011-го більше виграшні", - сказав він.

"Аргументи: міжнародному співтовариству потрібно показати, що норма чинної Конституції про повноваження парламенту виконується", - зазначив Томенко.

При цьому "бютівець" зазначає, що вибори у 2011 році посилять протиріччя у більшості, "бо "регіонали" обіцяли "литвицівцям" та комуністам вибори у 2012 році.

Крім того, за словами віце-спікера, якщо вибори до Верховної Ради будуть проведені за змішаною системою, то "регіонали" і їх союзники отримають конституційну більшість.

"Ще один: змішана система, яку планується увести й на виборах у Раду, показала, що при правильному корегуванні адмінресурсу (скажімо, зміні губернаторів, голів районів, які не впоралися з завданням), можна отримати чи не 300 голосів. Тобто чи не 226 голосів у самій Партії регіонів, а разом із союзниками - 300", - додав він.

При цьому, на його думку, зараз "абсолютна більшість у коаліції - за (вибори у Верховну Раду) 28 жовтня 2012 року".

"Мені здається, що новий статус Ради дуже неприємний для коаліції. І керівники парламенту від коаліції, і керівники фракції Партії регіонів сподівалися, що вони будуть грати більше вагому роль (зокрема, у кадрових питаннях). Розчарування регіоналів буде рости: вони розуміють, що їхня місія зводиться до того, щоб натиснути кнопку за рішення, про які їх інформують за п'ять хвилин до голосування", - сказав Томенко.

При цьому віце-спікер прогнозує, що парламентські вибори відбудуться у 2012 році.

Нагадаємо, що Конституційний суд розглядає законопроект про продовження терміну повноважень парламенту до 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Януковича намагаються переконати провести вибори у 2011 році?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути