пʼятниця, 05 листопада 2010 05:48

"Дороги були такі вбиті, що водіям доводилося шукати фарватер"

За часів незалежності Вінниця мала п'ятьох мерів. Ми запитали у вінничан — чим їм вони запам'яталися.


Дмитро ПРОХОРОВ, 46 років, директор приватного підприємства "Медитекс":

— Ера мерів почалася з Дворкіса. Хоча в першу каденцію його не обирали, а призначила міська рада, — розказує. — Дворкіс у перший строк ще щось робив — тролейбусні лінії на Свердловський масив та Тяжилів, підземний перехід на ринку Урожай, озеро з лебедями в Центральному парку. Двірників виганяли рано-вранці прибирати вулиці. А на другий строк почивав на лаврах, думав, уже все зробив. Були постійні перебої з гарячою водою. Дороги були такі вбиті, що водіям доводилося шукати фарватер. За Володимира Ваховського тому й голосували. Думали він, будівельник, щось зробить із міськими магістралями. Але ні Ваховський, ні Домбровський так нічого й не зробили. Гройсман нарешті взявся за капітальний ремонт доріг. Налагодив зворотний зв'язок із населенням. Взагалі, є відчуття його постійної присутності. Єдиний негатив у нього — високі комунальні тарифи.


Лариса КОРНІЄНКО, 76 років. На початку 1990-х вона підтримувала Народний рух. Пошила перший у Вінниці синьо-жовтий прапор, який висів на її балконі до проголошення незалежності України:

— Дворкіс загадив місто до ручки. Ялинку на Новий рік ставив на площі перед міськвиконкомом. Навколо — шашличні столики, де горілка продавалася. Сам ходив із бутилкою і наливав усім. Ваховський порівняно з Дворкісом здавався порядним. Я була в його команді. Хоч особливих його заслуг пригадати не можу. Він розчищав місто після Дворкіса. Домбровський завжди був коником-стрибунцем — стрибав по кар'єрних сходах. Особливої дбайливості про місто не пам'ятаю. Гройсман — молодий, енергійний, грамотний. До нього ніхто в Україні про Вінницю і не згадував, така вона була занехаяна.

Мери Вінниці

Микола Костін (1991–1992),
Дмитро Дворкіс (1992–2000),
Володимир Ваховський (2000–2003),
Олександр Домбровський (2002–2005)
Володимир Гройсман (із 2006-го)


Як його називають


"Піонер" — бо надто молодий та енергійний. А також тому, що прийшов на посаду мера після Олександра Домбровського, якого називали "комсомольцем".
"Гросмейстер" — через співзвучність із прізвищем та вмінням будувати рішення-багатоходівки.
Зараз ви читаєте новину «"Дороги були такі вбиті, що водіям доводилося шукати фарватер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути