середа, 20 жовтня 2010 04:52

Валерій Монастирський замуровує сусідам вхід

Валерій Монастирський замуровує сусідам вхід

— Заснемо, а вранці не вийдемо з хати, — говорить хмельничанин 57-річний Володимир Кушнір. — Сусід нас може замурувати. Он уже кірпічі під дверима поскладав.

Родина Кушнірів живе у кімнаті гуртожитку на просп. Миру 61/2. Ця 9-поверхова будівля раніше належала підприємству "Темп". Кілька років тому його передали на баланс міської ради і стали реконструйовувати: за рахунок підсобних приміщень і коридорів добудовувати до кімнат туалети і кухні, прокладати водогін і каналізацію.

План реконструкції розробив жек. Відповідно до нього, вхід до кімнати Кушнірів з коридору мають забудувати, натомість зробити з вулиці.

— Я тої реконструкції не підписувала, — каже господиня Валентина Кушнір, 54 роки. — Бо мені треба бити вхід у несучій стіні, а потім перемурувати комнату і ніби зробити кухню. Тоді нам не буде, як розкласти дивани. Зараз у нас 16 "квадратів", а після перестройки буде 12.

Кушніри живуть утрьох. У кімнаті є столик, м'яке крісло, диван, стілець і тумбочка з комп'ютером. З іншого боку — шафа і холодильник.

— 22 года проробила на заводі, а чоловік 13, — плаче Валентина Кушнір. — І оце все, що ми маємо. Я миюся у тазіку на коридорі, син тоже. Він хворий на псоріаз, постоянно треба митися, бо шкіра пече і лущиться.

— У мене немає грошей перестроюватися, — розповідає Володимир Петрович. — Та й стіну у несучій стіні бити страшно. По потолку і так пішли трєщіни, бо інші бомблять несучі стіни.

За кошти жеку родина встановила в коридорі унітаз. Поряд стоїть умивальник, знизу відро, в котре зливається вода, і тумба з електроплиткою. Якраз навпроти дверей сусіда Валерія Монастирського.

— Я їх замурую, бо не хочу нюхати їхнього дєрьма, — каже Валерій Монастирський, 55 років. — То не люди. Їх жаба давить, що я перестроююсь, а вони нє.

Жек подав до суду на родину Кушнірів, бо ті не дозволяють замурувати вхід.

— Гуртожиток підлягає реконструкції, а Кушніри її не хочуть, — каже 22-річний Василь Гайдук, юрист жеку "Будівельник".


За перешкоджання у реконструкції Валентину Кушнір хотіли оштрафувати.

— Я прийшла і кажу: у мене ні за що хліба купити, а ви мене штрафуєте, — розповідає. — То дали попередження. Я за цю собачу клітку щомісяця плачу 500 гривень комунальних послуг. Ми підключені до загальних счотчиків, а горводоканал не дає підключити своїх. Каже, не положено. А сусідам підключили, бо у них реконструкція.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Монастирський замуровує сусідам вхід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути