четвер, 16 вересня 2010 17:18

Олександр Мамай подарував реабілітаційному центру корову

"Зараз у нас живуть 12 людей, окремі навіть сім"ями. Малих дітей восьмеро", — розповідає керівник християнського центру "Благодать" Сергій Осадчук із села Яцинова Слобідка Полтавського району.

Підопічні центру проходять реабілітацію від алкогольної, наркотичної залежності. Є люди, які приїхали сюди після відбуття покарання у в"язниці.

— Корова нам потрібна. Дітям молоко доводилося купувати, — продовжує Сергій. — Багато людей приходять немощними, із підірваним здоров"ям. Їм також для реабілітації молоко помічне. Наважилися попросити в Олександра Мамая теличку. А він говорить: "Навіщо вам теличка? Її ще рік-півтора треба годувати. Подарую дорослу корову, яка б одразу молоко давала".

Лідер Полтавської обласної організації партії "Совість України" Олександр Мамай навідується до реабілітаційного центру регулярно. Уже понад три роки він тримає над ним шефство. Допомагає продуктами, побутовою технікою.

— Скільки б не зробила людина по життю лиха, приємно, коли вона стає на правильний шлях, — говорить Олександр Федорович. — У центрі люди усвідомлюють, як жили, проходять реабілітацію. Від багатьох дружини, чоловіки, батьки відмовилися. Вони тут починають нове життя. Об"єднуються для цього в комуни. На це приємно дивитися, і я завжди готовий допомогти таким людям.

Корову до центру привезли два тижні тому. Олександр Федорович приїхав переконатися, що його подарунком задоволені.

— До 20 літрів молока дає, — каже керівник центру та запрошує у двір.

Там люди, що живуть у центрі, тримають на руках дітей. У візку спить немовля.

— На молоці діти почали поправлятися. Он наша Ліза які щічки вже наїла! — розказує одна з жінок. — Каші варимо, свіже молоко п"ємо. Маємо сепаратор, то почали робити вершки, сир. Усе жирне, хороше, натуральне.

Підносять Олександру Мамаю півлітрову банку свіжих вершків і букет квітів.

— Може, це смішно виглядає, та як землероб збирає перший урожай, так і вам хотіли подарувати оцю банку вершків, — каже Сергій Осадчук.

— Пахнуть гарно. Мені приємно, — сміється Олександр Федорович. Приймає також від жителів центру панно, на якому надрукована молитва.

Керівник центру спочатку веде гостей у чисто вибілений хлів. Хвалиться іншим господарством. Це більш як 100 курей, свині. На полі пасуться вівці. Також надбали коня. Біла корова з рудими плямами їсть траву за будинком.

— Вибрали найкращу корову з семи тисяч у наших господарствах. Тварина — із підприємства "Мрія", — говорить Олександр Мамай. — Воно тепер спеціалізується на виведенні племінних корів.

Подаровану тварину кличуть Любімая. Це записано в паспорті, що передали із коровою. Їй 4 роки, важить 600 кг. Коштує така понад 10 тис. грн.

Побачивши гостей, тварина спочатку відходить, а потім наближається й "позує" на камеру.

— Ми тут молилися, щоб знайшлася людина, котра подарувала б нам корову, — радіє 53-річна Світлана Запорожченко, вона взялася випасати та доглядати худобу. — Бог вибрав для цього Олександра Федоровича. Ось він і збагатив нас такою красунею, — гладить тварину. — Хороша, слухняна. І молока дає стільки, що не знаємо куди й дівати.

Сергій Осадчук запрошує подивитися, як живуть підопічні центру. Хвалиться відремонтованою кухнею.

— Он плита електрична, котру ви подарували, — показує Олександру Федоровичу. — Дякуємо і за продукти, які постійно від вас отримуємо.

Жінки товпляться надворі. Навперебій дякують благодійнику.

— Олександр Федорович у місті живе, а ми в селі, — хитає головою одна з жінок. — Яка, здавалося б, йому із нас користь? Та він центру вже кілька років не полишає. Завжди цікавиться нашими справами. Зараз такі люди велика рідкість. Усім гуртом за нього молимося.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Мамай подарував реабілітаційному центру корову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути