пʼятниця, 23 квітня 2010 08:02

Вишневі дрова дають солодкуватий аромат

— На компанію з 10 чоловік потрібно зо три кілограми м"яса і два відра сухих дров. Найкраще вишню або грушу. Вони надають м"ясу приємний солодкуватий аромат, — розказує полтавець Євген Самойлов, 49 років.

Для вогнища він обирає невеликі гілки, 5–7 см у діаметрі.

— Коли згорять дрова, отримаємо рівномірні, багаті жаром вуглі. Якщо на відстані 30 сантиметрів до них можна піднести долоню і втримати 3–4 секунди — значить, саме час смажити шашлик.

М"ясо готується 15–20 хв. Якщо вуглини надто гарячі, шашлик поливають сухим вином або водою. І частіше перевертають. Він має підсмажитися з усіх боків до рум"яної кірочки. Перевіряють на готовність ножем: якщо м"ясо на зрізі не кровить, однорідного матового кольору — готове.

— Остання порція більше прокопчується і набирається аромату, бо готується на слабших вуглях, — говорить полтавець. — До дров додаю брикети торф"яного вугілля. Вони також добре тримають жар.

Зараз ви читаєте новину «Вишневі дрова дають солодкуватий аромат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути