четвер, 01 квітня 2010 07:57

Наталія Кузь відбила доньці нирку та печінку

Автор: фото: Жанна Попович
  Тернополянка Софія Кузь тримає на руках онуку Христину. В дівчинки лишилися шрами на голові, права рука довша за ліву
Тернополянка Софія Кузь тримає на руках онуку Христину. В дівчинки лишилися шрами на голові, права рука довша за ліву

Із грудня 2006-го по січень 2007 року тернополянка Наталія Кузь, 32 роки, катувала свою доньку 2-річну Христину. Розбила голову, зламала руку, відбила нирки, печінку. У тяжкому стані дитина потрапила до реанімації обласної лікарні.

Матір затримали. Вона пояснила, що трьох її дітей бив співмешканець 35-річний Дмитро Середа. Їхній рідний батько сидить за вбивство сусіда. Міліціонери розпитали старшу доньку Наталії, 5-річну Анастасію.

— Христю била мама, — відповідає дівчинка. — Коли вона плакала від голоду, мама кричала, била. Як Христя попісяла в памперс, а не в горщик, мама схопила її за руку, підняла і кинула на підлогу у ванній.

Об кахельну долівку дитина розбила голову.

— Дядя Діма нас жалів, купив і мастив Христі голову маззю, — додає Анастасія.

Рана загнивала. Дмитро наполіг, щоб Наталія повела доньку в поліклініку. У Христини почалося зараження крові. Рану на голові почистили та пересадили шкіру з ноги.

Підняла і кинула на підлогу у ванній

— У цьому місці волосся так і не росте, — зітхає 68-річна Софія Кузь, бабуся дівчат. — Щоранку, як збираю її в садок, рубці прикриваю волоссям. Погано зрослася правиця, вона помітно більша за лівицю.

Торік Наталію Кузь позбавили батьківства. Окрім доньок, має сина 4-річного Тараса. За збиткування з найменшої її посадили до в"язниці на сім років. Вирок оглосили 26 лютого 2010 року.

— Дитині довгий час завдавали тяжких тілесних ушкоджень, тому я розцінив це як мордування, — пояснює суддя міськрайсуду Тернополя Олександр Костів. — Дав сім років тюрми — найменший термін, передбачений статтею 121, адже жінка щиро каялася.

Наталія планує оскаржити вирок. Вона наркоманка, потребує лікування. Наркотики їй постачав Дмитро Середа. Він теж сів до в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Кузь відбила доньці нирку та печінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути