четвер, 18 березня 2010 16:30

Любов Барчук вигнали з медичного центру

Автор: фото: Іван КРУПНИК
  Любов Барчук (ліворуч) вислуховує претензії персоналу центру, де роблять ультразвукове дослідження
Любов Барчук (ліворуч) вислуховує претензії персоналу центру, де роблять ультразвукове дослідження

— Мене привезли на "швидкій" із загостренням підшлункової залози, — розповідає 48-річна Любов Барчук зі Жмеринки. — А мені відмовили в проходженні УЗД кіровоградські комерсанти.

На території Жмеринської райлікарні стоїть новий двоповерховий медичний центр "Медилен" кіровоградської філії.

— Вони працюють, як їм заманеться, — продовжує Любов Андріївна. — Я прийшла в призначений час на 8.30. Чекала хвилин 40, а потім почала вимагати, щоб мене прийняли. Медсестра каже: "Лікаря нема". Коли я зауважила, що в них безпорядки, лікар знайшовся. Ілля Клокоцький спустився з другого поверху і мені заявив: "Ви самі підписали свій приговор!". Каже медсестрі: "Поверніть їй гроші, я її обслуговувати не буду!". Мені повернули 70 гривень і залишили загинатися від болю. Адже курс лікування без УЗД мені не призначили.

Головний лікар філії кіровоградської клініки "Медилен" Ілля Клокоцький розцінює інцидент як непорозуміння.

— Я сказав їй, що виникла конфліктна ситуація, і тому її не прийму. Гроші 70 гривень за аналіз ми їй повернули. Але сказали заспокоїтися і прийти пізніше.

— У нас немає свого узі, — каже Ростислав Боровський, головний лікар Жмеринської райлікарні. — Три роки тому нам подарував апарат один харківський депутат, але він зламався. На купівлю нового немає грошей.

Гроші за аналіз повернули

— Нормальний апарат ультразвукової діагностики коштує близько 500 тисяч гривень, — говорить Олександр Жупанов, начальник обласного управління медицини. — Профінансувати Жмеринську лікарню ми не можемо, бо вона в комунальній власності міськради. Тому хворі можуть обстежуватися тільки у приватній клініці.

В обласному управлінні захисту прав споживачів порадили звертатися з письмовими заявами до керівництва приватного центру.

— Відповідно до статті 10 Закону "Про права споживачів" у приватному центрі не мали права відмовляти в наданні послуг через те, що чимось не сподобалася людина, — пояснює спеціаліст управління Юрій Мірошниченко. — Якщо відмовили, потрібно звернутися до керівників центру із письмовою заявою. Таку ж треба подати в обласне управління охорони здоров"я. Якщо підприємство і далі буде порушувати угоду — його можуть позбавити ліцензії на проведення медичної практики.

Зараз ви читаєте новину «Любов Барчук вигнали з медичного центру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути