пʼятниця, 19 лютого 2010 07:04

Сергія Шабанова підстрелив начальник

Автор: фото: Микола РЯБЧЕНКО
  Сергій Шабанов лежить у лікарні швидкої допомоги у місті Маріуполі Донецької області. Куля пробила йому живіт
Сергій Шабанов лежить у лікарні швидкої допомоги у місті Маріуполі Донецької області. Куля пробила йому живіт

29-річний водій Сергій Шабанов із Маріуполя Донецької області 9 лютого побився з начальником, підприємцем 37-річним Олегом Кондратюком. Той вистрелив у підлеглого гумовою кулею.

Кондратюк — колишній військовий. Півроку тому заснував фірму, яка займається переробкою вторинної сировини.

— Шабанова взяв на роботу водієм, бо дуже просився, — розповідає директор. — Ніде, мовляв, роботи не було. Казав, що немає дружини, дітей і трудової книжки. Я пожалів. Та Сергій зовсім не хотів дивитися за машиною. У сильні морози його просили занести акумулятори до гаража, щоб не розрядилися. "Не хрена они не замерзнут. Я не нанимался в грузчики". Хоча по контракту він водій-вантажник.

19 грудня торік Шабанов потрапив у аварію.

— Побив мого ЗІЛа, — каже Кондратюк. — Був винен, обіцяв відремонтувати двері, крило, підніжку. Але нічого не робив. За два місяці ремонтом став займатися напарник Сергія — Віталій. Він добросовісніший. Хотів у Сергія запитати, так він: "Та пошел ты. Я в работники не нанимался. Гоните деньги. Я ухожу".

За вісім днів лютого підприємець завинив Шабанову 125 гривень. По гроші водій прийшов із співмешканкою. Розписався в отриманні зарплати, підписав документи, що розраховується.

— Як же тепер збираєшся ремонтувати ЗІЛа, — питаю, — коли я тобі нічого не винен? А його дама давай: "Серьожа, покажи кто кому должен! Ти что не мужик?". І тут він розійшовся, ударив мене в обличчя, — Кондратюк показує синці на щоці і під оком. — Агресивний, очі скляні, за молоток схопився. А та дама "Давай-давай, бей!" Я витягнув пістолет, вистрелив у підлогу. А йому хоч би що, кидає молоток. Я стріляю вдруге, знову в підлогу. Коли він вирвав камінь і замахнувся на мене, я вистрелив утретє, у живіт.

Пістолет Олег Кондратюк отримав у подарунок від колег.

Ні з одної роботи не йшов просто так. Комусь із начальства бив пику

— За роки служби ні разу не застосовував. А тут довелося. Та Сергій не зупинився. Жінка кричала: "Мочи його, порви, убий".

До кабінету заскочив вантажник. Вгамував Шабанова. Підприємець пішов до міліції.

Сергій Шабанов з короткою стрижкою, у спортивних штанях. У юності займався боксом. Лежить у лікарні швидкої допомоги у Маріуполі.

— Голова болить, — зітхає і пояснює причини бійки. — Олег Валентинович казав, що не віддасть зарплати, поки не відремонтую машину. Я втокмачував, що їсти нічого, донька від першого шлюбу є, аліменти плачу. Зроблю ЗІЛа, тільки зарплату дайте. Та він людина настрою. До всіх нормально, а на мене кричав, постійно напрягав. 9 лютого прийшов просити грошей. Він був винен за січень 700 гривень. А він вперся: "Не хочеш по-хорошому, буде по-поганому" і вийняв пістолет. Вистрелив у живіт. Коли я оборонявся, вдарив ногою. Вже потім виніс ті 700 гривень.

Після бійки Сергій пішов у кафе.

— Бо моя Лєна замерзла, — додає. — Там випив і побачив рану. Замастив її горілкою. А вдома підійнялася температура, то викликали "швидку".

— Сєрьожка міг би померти від цієї пулі!— згадує співмешканка Шабанова Олена Матвєєва, 32 роки. — А тепер кажуть, що він п"яний прийшов. Він був як стьоклишко, поки не побили. А коли в кафе приїхали, то там випив пару раз по сто грам, щоб стрес зняти. Якби начальник зразу гроші всі віддав, то нічого б цього не було.

Інна Мусієвич працює пресувальницею на фірмі у Кондратюка.

— У житті не повірю, що директор на когось накинувся. Він голосу ніколи не підвищував, завжди такий спокійний. А Сергій нервовий. Напередодні казав: "Коли йтиму звідси, комусь поб"ю морду. Я ні з одної роботи не йшов просто так. Комусь із начальства бив пику".

Зараз ви читаєте новину «Сергія Шабанова підстрелив начальник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути