середа, 02 вересня 2009 07:40

Олег Златогурський тікав від даїшників

27 серпня, 9.15, Хмельницький. Із екіпажем Державтоінспекції чергую на виїзді з міста. Водій мотоцикла ІЖ бачить патруль, збавляє швидкість і намагається звернути у провулок. Його зупиняють. Із документів має лише водійське посвідчення. Дивиться на інспекторів спідлоба.

— Та загубив я документи, — виправдовується Микола Хлібановський, 50 років. — Уже кілька років назад. Та я на ньому почті не їздив. А тут їду на дачу бараболю викопати. Хлопці, пустіть. Бо ж не викопаю. Мотоцикл мій, у 1972 році купив. Зарегістрірував, але документи загубив. Я вже всі справки позбирав, буду востанавлювати.

— Відпусти його, — прошу в командира екіпажу Ігоря Сивака, 39 років. — Хіба він міг украсти такого драндулєта?

У водія із собою паспорт. Інспектори переписують адресу й відпускають. Протокол не складають.

— Щоб зробили документи. Зловлю ще раз, заберу на штрафмайданчик, — каже Ігор Сивак. — Тут, буває, надивишся. І з кулаками кидаються, і рубашку подерти можуть. А от коли поряд є людина в цивільному, то відношення друге.

Інспектор дістає "Візир". Установлює його на тринозі: тримати не має права. За кілька хвилин фіксує "дев"ятку", яка їде зі швидкістю 85 км/год. Автомобіль зупиняють. Водій виходить, перебігає дорогу. Розмовляти з журналістом не хоче. Погоджується, коли обіцяю, що після розмови протокол не складуть.

— Дуже поспішаю, — пояснює 30-річний Юрій Дідишин. — Знаю, що не можна, але спішу на роботу. Я в налоговій працюю. Раніше теж порушував, вже три штрафи виписали.

На Дідишина протоколу не складають.

10.15. "Візир" реєструє джип "Мітцубісі Паджеро". Його швидкість 105 км/год. Побачивши патруль, водій уповільнює хід автівки й різко кермує ліворуч. Перетинає дві суцільні смуги, розвертається та тікає. Із Сиваком наздоганяємо його службовою "ладою".

"Паджеро" прямує за місто. Пролітає на червоне світло світлофора, перетинає дві суцільні смуги. Двигун "лади" завиває на високих обертах, та джип віддаляється. Сивак лається. По рації викликає підкріплення, заганяє патрон у патронник. За 5 км від міста чергує екіпаж на "фольксваґені". Їм вдається наздогнати і притиснути джип до узбіччя. Водій іномарки опускає шибку, віддає права і знову піднімає. Спілкуватися не хоче. Виходить лише на вимогу Сивака, відмовляється проходити експертизу на вміст алкоголю. По рації інспектор з"ясовує дані про втікача.

— О-о-о, та в нього вже три грубі порушення, — каже Сивак. — Два перевищення швидкості, один обгін. Місяців зо два тому він мені попався. Тоді кинув у мене правами і обматюкав. Штраф йому вліпили, але з нього як з гуся вода.

Водій "паджеро" ходить навколо машини. Курить. Сідає до салону.

— Це я випадково розвернувся, — пояснює 35-річний Олег Златогурський. Називається приватним підприємцем. На запитання про втечу мовчить.

"Мітцубісі" відганяють на штрафмайданчик. На водія складають протокол про адміністративне порушення. Він його не підписує. Розмовляє по мобільному.

Зараз ви читаєте новину «Олег Златогурський тікав від даїшників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути