пʼятниця, 14 серпня 2009 08:26

Олександр Шаповал загинув на змаганнях

 

11 серпня в містечку Феліно (Італія) під час одноденних велоперегонів загинув український спортсмен 19-річний Олександр Шаповал із Вінниці. Сашко невдало впав у канаву, отримав серйозну травму живота — відкрилася сильна кровотеча. Транспортували його "швидкою" в сусіднє місто Парму. Помер у лікарні: не вдалося зупинити кровотечу.

Вінничанин до 2006-го тренувався в міській дитячо-юнацькій школі "Колос", потім переїхав до Харкова.

— Мабуть, був найкращий спортсмен у своєму віці, — каже Олександр Матусенко, керівник "Колоса". — Тренер Сергій Ніколаєв без нашого відома передав його в спортивну школу в Харкові. Там спонсори-італійці допомагають нашій молоді в андроновських гонках. Це любительський спорт. Відбирають кращих, запрошують у свою професійну збірну. Був скандал. Я тоді з Сергієм сильно посварився. Віддавати такого перспективного хлопця!

У батьків Шаповала немає закордонних паспортів. Виникли проблеми, коли рідні зібралися їхати забирати тіло.

— Чекають когось із батьків. За італійськими законами вони мають опізнати й отримати тіло для поховання, — продовжує Матусенко. — Тому мати чи батько має їхати. Вирішують, як найшвидше зробити паспорти.

— У спортсменів, які виступають за закордонні команди, має бути страховка, — каже начальник міського управління спорту Олександр Білінський. — Вона має покрити максимальну кількість витрат на транспортування тіла. Якщо з італійського боку виникнуть проблеми, ми готові допомогти родині.

— Мій молодший брат Максим із ним тренувався, — каже 21-річна вінничанка Марина Демідор. — Хлопці могли відпочивати, а в Саші в голові були лише тренування. По місту більше їздив на велосипеді. Зустрінемося, розпитає, як життя і настрій. Досі не вірю, що його нема.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Шаповал загинув на змаганнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути