вівторок, 24 березня 2009 16:58

Десятикласник помер за комп"ютером

У понеділок, 16 березня, рівнянин Михайло Мосницький після уроків прийшов додому. Пообідав і сів за комп"ютер. Через годину з роботи повернулися його батьки.

— Двері були зачинені. Замок закривається так, що тільки з середини можна відкрити. Телефон сина не відповідав. Я не могла знайти собі місця. Ми живемо в панельному будинку на сьомому поверсі. Чоловік пішов до сусідів і через балкони заліз у квартиру. Сокирою розрубав пластикові вікна, — згадує матір школяра Тетяна Мосницька.

Коли зайшли до кімнати, 16-річний син нерухомо напівлежав у кріслі за комп"ютерним столом.

Судмедексперти встановили: він задихнувся. У дихальних шляхах знайшли залишки їжі.

Батьки кажуть, в дитинстві в Михайла були напади епілепсії. Його возили до знахарки в Росію, й хвороба відпустила. Але припускають, що син помер саме через це.

— Під час епілептичного нападу людина непритомніє й корчиться. У багатьох випадках без сторонньої допомоги помирає. Це може статися із тисячі причин: страх, переляк, емоційне збудження, — пояснює Ірина Голосинюк. 32 роки, невропатолог Рівненської міської поліклініки N2. — Перенапруга зору, якщо довго працювати за комп"ютером, або невидимі для ока коливання зображення на моніторі також можуть викликати напад епілепсії.

Михайло Мосницький навчався у 10-Б класі школи N25, що в спальному районі Рівного. Цікавився комп"ютерами та спортом. Найліпше йому давалися математика та фізика.

— Товаришував із ним шість років. Разом ходили на заняття до тренажерного залу, грали у баскетбол. Він раніше займався плаванням. Був сильним і добрим хлопцем, — говорить однокласник Мосницького Павло Трофімчук, який сидів із ним за однією партою.

Останнім із Михайлом розмовляв його однокласник Андрій Оверчук. Він живе у сусідньому будинку. Хлопці разом поверталися зі школи. Домовилися, що Михайло скине йому по Інтернету комп"ютерну програму. О 15.15 Андрій бачив товариша у мережі, а потім Мосницький пропав. Сусіди розповідають, що саме о тій порі, коли хлопець помер, у будинку вимкнули світло.

Учителі не мали зауважень до Михайла — він був хорошим учнем. На здоров"я не скаржився. Виступав на шкільних спортивних змаганнях. У день смерті отримав 10 балів із математики.

Зараз ви читаєте новину «Десятикласник помер за комп"ютером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути