Щаслива старість в Україні. Чи це реально?

Як часто ми заздрісно дивимось на американських бабусь і дідусів в кедах, з рюкзаками і путівниками. Порівнюючи з нашими засмученими, злими та незадоволеними. Зрозуміло, українські пенсіонери  "і Крим, і Рим" пережили, грошей в них не так багато. Вони ледве кінці з кінцями зводять. Приклад тому недавня історія онучки Івана Франка, яку намагались виселити з оселі за несплату комунальних послуг. Але доживати свій вік у смутку? Хіба цього гідні пенсіонери?

Протягом тижня я готувала сюжети на тему щасливої старості. Спочатку інтерв*ю з 80-річною олімпійською чемпіонкою, потім поїздка в Університет третього віку, а наостанок - народний танцювальний ансамбль "Відродження". І кожного разу, їдучи на зйомку, я стереотипно думала зустріти скрючених, змучених і злих старців. Натомість зі мною спілкувались веселі, життєрадісні та молоді душею пенсіонери.

Сьогодні я взагалі не вірила своїм очам. Коли пенсіонери за 60 так витанцьовували, що їм молоді можуть позаздрити. При цьому в них така енергія! Вона заповнила мене на день. І нині я сиджу, посміхаюсь і пританцьовую! Цей тиждень мені довів - вітчизняні пенсіонери теж можуть бути щасливими. І нехай вони не подорожують, отримують мало грошей, але займаються тим, чим мріяли. Хтось освоює інтернет, хтось вивчає англійську, а деякі витанцьовують...

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі