Як збити цукор у крові? Просто їсти у правильному порядку

Їсти все і їсти із задоволенням, не турбуючись про наслідки? Майже так. Просто знати, в якому порядку слід вживати ті чи інші харчі - і, звісно, без фанатизму. Отже, яка послідовність продуктів найздоровіша?

Коректний порядок прийому їжі допомагає оптимізувати та знижувати цукор крові.

Перше: овочі та зелень
Друге: білок та жири
Третє: крохмали (білий рис, паста, хліб, каші) та цукри (десерти, включно з фруктами, якщо ШКТ здоровий)

Такі підконтрольні та помірні піки глюкози та інсуліну - це:

1. Контроль бажання перекусів за кілька годин після їжі
2. Менше голоду перед наступною їжею
3. Зниження запальних процесів (включно з акне, висипками, дерматитами)
4. Більш стабільні рівні енергії впродовж дня
5. Контроль здорової маси тіла

Ну і ще:

1. Солоні сніданки кращі за солодкі.
2. Солодке натщесерце - жодних плюсів.
3. Прогулянка після їжі такої балансує цукор.
4. Салат чи просто овочі перед основною їжею балансують цукор.
5. Цільні свіжі фрукти завжди краще за печені чи сушені) і звісно що краще за соки та фреші - в них немає клітковини. Вони - концентрати цукру. І так: додайте до фруктів трохи горішків.
6. Уникайте напоїв з сиропами. Чай з медом - це десерт після їжі, а не напій натщесерце. Якщо вже кава з молоком - будь ласка, з жирним, цільним чи з вершками. Зернове "молоко" - вівсяне, рисове - це шліфовані зернята, цукор крові буде височенним. Обирайте горіхові види: миндалеве, фундучне, кунжуте чи просто цільне молоко.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі