Непозбувна бентега перейменувань: лікнеп для мера Дніпра

Здавалось би, всі в Україні вже чітко бачать різницю між радянською окупацією і незалежністю нашої держави. Але ні. Міський голова Дніпра обурюється, чому перейменували вулицю, названу на честь радянських окупантів

Мер Дніпра Борис Філатов непозбувно збентежений. У місті перейменували вулицю, названу в СССР на честь підрозділу, котрий звільняв місто від німців. Що не так у його бентезі? Слово "звільняв".

...вигнання Червоною Армією з нинішнього Дніпра німців - це не звільнення міста. А його повторна окупація. Окупант змінив окупанта. Чужий заміть Хижака

Звільнення означає надання людям на звільненій території громадянських прав та свобод. І не означає привласнення території. Британці та американці не привласнили собі Західну Європу і не встановлювали там диктаторських режимів. Тому вигнання Червоною Армією з нинішнього Дніпра німців - це не звільнення міста. А його повторна окупація. Окупант змінив окупанта. Чужий заміть Хижака.

Але це проблема не Бориса Альбертовича Філатова. Це проблема держави Україна. Котра досі на законодавчому рівні не визначила радянську владу окупаційною для України. Перша окупація - 1922-1939 рр. Поширення окупації на Захід України - 1939-1941. Німецька окупація - 1941-1944. Повторна російська окупація - 1944-1991. На окупантів працювали місцеві колаборанти всіх мастей. Ось як правильно. З розумінням цього стане легше. Максим Аркадійович Бужанський - виняток. Йому легше не стане, це важкий випадок.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі