Що переможе - рефлексії чи здоровий глузд? На кону доля країни

Ті, хто нападає на представників ТЦК - повторюють поведінку бабусь, які лягали під колеса наших БТРів біля Донецька 2014-го. Далі - була окупація і знищення. Привід замислитися?

Інколи чую аргумент, що, мовляв, люди які на ТЦК стрибають через те, що-де ті їм туристів відлякують - вони ж теж українці, з ними треба м'яко. Тут така проблемка - це щира правда. Але маємо історичний досвід.

Колись українці - я точно знаю, паспорти в них були українські - лягали під колеса українських же БТРів, щоб ті не доїхали до міста-героя Донецька. І я впевнений, що багато хто з тих бабок та хлопів були просто щиро перелякані. Їм з усіх прасок розповідали, що-де йдуть бандерівці та везуть війну. Тому вони лягали під бронетехнику. А вона далі не їхала, бо це ж українці, та й війни наче нема.

...внаслідок невдалого збігу обставин та власної дурості такі ж люди там стали на шляху не БТРу, а вогню. А вогонь, на відміну від водія БТР, до рефлексій не схильний. Іронічно, що за результатами в Одесі якось краще, ніж в Донецьку

Таке саме могло відбутися в Одесі. Але не відбулося. Бо внаслідок невдалого збігу обставин та власної дурості такі ж люди там стали на шляху не БТРу, а вогню. А вогонь, на відміну від водія БТР, до рефлексій не схильний. Іронічно, що за результатами в Одесі якось краще, ніж в Донецьку. Себто, там, де українські громадяни, що вирішили повоювати з власною країною, втратили багато ваги, значно краще, ніж там, де їхні вимоги було виконано. І значно, значно менше загиблих.

Здається, це мало б навчити нас тому, що зайва м'якість щодо людей, які суголосять окупантам і протистоять власній країні та її армії, чисто математично виходить всім дорожче.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі