Продавали-купували... Що знову не так з "Енергоатомом"?

Керівництво "Енергоатому" радісно розказує, коли розпочнеться монтаж устаткування на ХАЕС-3,4. А тим часом у Болгарії - досі не вирішили, за якою ціною продавати нам російські реактори та парогенератори - і чи продавати їх узагалі?

Болгарські ЗМІ пишуть про продаж російського обладнання для ХАЕС-3,4. Зверніть увагу, що замість 8 парогенераторів йшлося про 4. А зараз взагалі заявляють, що жодного парогенератора не буде, оскільки вони необхідні самим болгарам!

...чому тоді болгари хочуть залишити ці всі парогенератори у себе? А тому, що в ЄС їх не виробляють

Українські фахівці можуть подивитися відео засідання Комітету ВР з енергетики та ЖКП від 17.06.2024 та переконатися, як міністр Герман Галущенко натхненно брехав народним депутатам, як усе добре, а обладнання, якого буде недостатньо, виробимо на українськи підприємствах! А чому тоді болгари хочуть залишити ці всі парогенератори у себе? А тому, що в ЄС їх не виробляють.

Петре Котін, агов! Ви ж вже заявили, що монтаж без ліцензії Держатомрегулювання України на будівницто ХАЕС-3,4 зсувається з червня на серпень 2024. Чекаємо на наступну оптимістичну брехливу заяву про початок монтажу обладнання. Мабуть, вони будуть робити це кожний місяць... Компанія клоунів на підтанцьовках у 95 кварталу.

"Міністерство енергетики проситиме у Національних зборів Болгарії додатковий час для завершення угоди з українською компанією "Енергоатом" щодо продажу обладнання з майданчика АЕС "Белене". Переговори про купівлю-продаж знаходяться на просунутій стадії, але оновлена ринкова оцінка обладнання ще не готова і потребує обговорення, перш ніж буде складено проєкт контракту, заявив міністр енергетики Володимир Малінов під час слухань на пленарному засіданні за ініціативою парламентської групи "Відродження".

Малінов представив депутатам інформацію про те, наскільки виконано рішення Національних зборів від 7 липня 2023 року, яке зобов'язало міністра енергетики розпочати переговори з Україною про продаж обладнання для АЕС "Белене", яке складається з двох реакторів, чотирьох парогенераторів, двох головних циркуляційних насосів та іншого меншого обладнання. Мінімальна ціна продажу, встановлена Народними зборами на 2023 рік, становить трохи більше 1,2 млрд. левів (майже 27 млрд грн, ред). За словами Малінова, оскільки відтоді минув рік, міністерство енергетики запросило нову пропозицію для оновлення ринкової оцінки."

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі