Часу дедалі менше - чи усвідомлює Захід, що він уже у війні?

Україна почала отримувати більше допомоги з боку союзників, однак вагання Заходу ще очевидні. Тим часом ризики ескалації з боку Росії щодня зростають

Найближчі півроку, судячи з усього, будуть вирішальними - як щодо чергового етапу війни, так і щодо руху до миру. Маю на увазі, перш за все, політичні рішення.

...в ЄС та НАТО визнають, що Росія де-факто веде дві війни - гарячу, конвенційну в Україні, та гібридну на Заході

Захід, посилюючи кількість і якість військової допомоги, все ж, іще коливається, як мені здається, у виборі необхідності формулювання нової стратегії - чи до, чи після президентських виборів у США. З одного боку, перший варіант передбачає більш активну роль Європи (єдність з цього приводу може показати або не показати липневий саміт НАТО). А з іншого, і це вже другий варіант (коли Європа буде чекати поствиборчого періоду у США, а це аж січень наступного року) - теж зрозуміло, що будь-яке зволікання породжує нові ризики. Майже усі уже в ЄС та НАТО визнають, що Росія де-факто веде дві війни - гарячу, конвенційну в Україні, та гібридну на Заході.

Хочеться сподіватися, що на Заході є усвідомлення важливості взаємозвʼязку таймінгу та політичних рішень

Крім того, підвищена активність Росії в азіатсько-тихоокеанському регіоні (Китай, Вʼєтнам, Північна Корея, хоча у перших двох є свої інтереси, і вони не завжди і не у всьому співпадають з російськими), а також дії щодо зменшення ролі Саміту миру, спрямовані на демонстрацію Заходу можливості вибудовування альтернативних альянсів і далі - все того ж шантажу ризиками. Хочеться сподіватися, що на Заході є усвідомлення важливості взаємозвʼязку таймінгу та політичних рішень.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі