Держаудит Міноборони США: Україна має доотримати зброю

Прихильники Трампа в Конгресі вимагали всесторонньої перевірки - чи Україна не розкрадає зброю зі США? Як наслідок - порушення виявили з американського боку. Що це означає?

Вчора Генеральний інспектор Міноборони США Роберт Сторч опублікував дані перевірки використання програми PDA, за якою ми отримуємо зброю зі складів Пентагону.

...Генінспектор повідомив, що вибіркова перевірка вартості поставленої в Україну зброї (Гамві, РЛС, танки, БТР, боєприпаси, ракети, ....) виявила завищення на 1.9 млрд доларів

До речі, у нульових Роберт Сторч співпрацював із посольством США в Україні, а 2014 року допомагав писати закон про НАБУ. 2017 року його кандидатура висувалась на посаду члена комісії з аудиту діяльності НАБУ, але Верховна Рада її завалила. А ось для аудиту Міноборони США - він виявився досить добрим. Так ось, Генінспектор повідомив, що вибіркова перевірка вартості поставленої Україні зброї (Гамві, РЛС, танки, БТР, боєприпаси, ракети...) виявила завищення на 1.9 млрд доларів.

Нагадаю, що навесні-влітку 2023 року була схожа історія, за підсумками якої зробили бухгалтерську переоцінку, і в програмі PDA з'явилися додаткові 6.2 млрд. Генінспектор повідомив, що місцями бугхалтерія Пентагону провтикала і не змогла правильно реалізувати оновлену навесні 2023 року політику щодо амортизації зброї, що постачається в Україну. Тобто не здешевила те, що мала уцінити.

Наскільки я розумію, на підставі цього аудиту Пентагон має знову розібратися зі своєю бухгалтерією та визначити нову суму переоцінки. За деякий час ми дізнаємося, скільки з'явилося додаткових коштів у програмі PDA. Орієнтуємось на 1.9 мільярдів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі