Терором Росія лише наближує свій кінець. Досвід СРСР нічому не вчить?

Напередодні Саміту миру у Швейцарії Росія посилила терор проти України. Путін бачить нашу державу першою сходинкою до поновлення радянської імперії у її попередніх кордонах. Та насправді - це шлях до розвалу самої Росії

Для мене, кажучи образно, склянка наполовину повна. І це зовсім не оптимізм. Адже Саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії, стане черговою трибуною, з якої на увесь світ буде заявлено про злочини путінської Росії. Як відомо, президент Швейцарії Віола Амхерд раніше повідомила, що 80 країн та 10 організацій підтвердили свою участь у Саміті. Це багато. Так, могло бути більше - адже загалом було розіслано понад 160 запрошень.

Але маємо те, що маємо. І варто подякувати кожній країні, яка делегувала на Саміт миру свого представника. Вони всі увійдуть до нової світової історії, чергова трагічна сторінка якої пишеться прямо зараз, у всіх на очах. Хтось може не розуміти, у який переломний час ми живемо, але так воно і є. Адже зараз ми спостерігаємо початок кінця Росії.

Мало хто вірив наприкінці 1989 року, що така величезна імперія може розвалитися. Ми пам'ятаємо, як відчайдушно і криваво чинила опір цьому система

Те ж саме було перед розпадом СРСР. Мало хто вірив наприкінці 1989 року, що така величезна імперія може розвалитися. Ми пам'ятаємо, як відчайдушно і криваво чинила опір цьому система. Ми пам'ятаємо тбіліські події - спеціальну операцію з розгону опозиційного мітингу на Будинку уряду Грузинської РСР у Тбілісі, здійснену в ніч проти 9 квітня 1989 року силами внутрішніх військ МВС СРСР та Радянської армії. Тоді загинула 21 особа, постраждали 290 людей.

Ми пам'ятаємо також, що в ніч з 19 на 20 січня 1990 року підрозділи Радянської Армії зайняли місто Баку, влаштувавши терор проти своїх співгромадян. Там було вбито 82 особи та 20 людей смертельно поранено. Після оголошення надзвичайного стану і в наступні дні загинула ще 21 особа. У районах, де надзвичайний стан не вводився, - у Нафточалі та Ленкорані - 25-26 січня було вбито ще 10. Поранення отримали близько 800 осіб, ще стільки ж було заарештовано, п'ятеро зникли безвісти. Розгромлено та спалено 200 будинків та квартир, 80 автомашин (зокрема й карет швидкої допомоги), серед убитих були жінки, діти та літні люди, а також медпрацівники.

Терор радянського десанту у Вільнюсі 11-13 січня 1991 року, менш ніж за рік після проголошення виходу зі складу СРСР. Тоді загинуло 15 людей (13 безпосередньо в ніч трагедії, ще двоє пережили штурм телевежі, але померли пізніше), 900 було поранено.

Крім того, були і події у Ризі, з 13 по 27 січня 1991 року. Там теж пролилася кров, там також були загиблі. Все це були жертви, які кривава імперія під назвою СРСР принесла під час спроби утримати свій розпад або повернути республіки, що вже оголосили про незалежність. Чим усе це скінчилося? Тим, що СРСР остаточно та безповоротно розпався.

Те саме чекає і Росію. І її розпад розпочався з моменту анексії Криму та початку війни на Донбасі. Те, що сталося 24 лютого 2022 року - ключова ланка в ланцюзі злочинів Росії, яка намагається відродити "новий СРСР"

Те саме чекає і Росію. І її розпад розпочався з моменту анексії Криму та початку війни на Донбасі. Те, що сталося 24 лютого 2022 року - ключова ланка у ланцюзі злочинів Росії, яка намагається відродити "новий СРСР". Цей процес неможливий без повної окупації України. І саме тому - неможливий у принципі. Україну окупувати Володимиру Путіну не вдалося і не вдасться. Він лише відтягує свою неминучу поразку, щодня поповнюючи перелік жертв серед мирного населення різних українських міст.

І вчорашній ракетний удар по Кривому Рогу, внаслідок якого загинули 9 людей, постраждали діти - помста путінської Росії особисто президентові України Володимиру Зеленському напередодні Саміту. Звісно, за його підсумками мир не настане. Але сам факт проведення - покаже прагнення десятків країн нашої планети підтримати Україну, яка нині здійснює історичну місію, не даючи відродитися "новому СРСР". І вже зараз видно, що розпад Росії. як і її попередника СРСР - стає практично неминучим.

Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі