Захистити газосховища від обстрілів? Для влади це не на часі

Створити 200-т кілометрову зону вздовж кордону України, недосяжну для ворожих бомб. Захистити газосховища і стратегічні підприємства. Це неможливо - чи просто немає бажання?

Краще пізно, ніж ніколи? В принципі, так. Нехай хоча б після того, як в насоси підземних сховищ вже прилетіли ракети, інженери почали думати, як їх можна спробувати захистити.

Це, безумовно, закрило б підземні газосховища, і дало б нам упевненість, що ми не залишимось без запасів газу на зиму

Але останнім часом мені муляє геть інша ідея. Її розказала Дарія Каленюк в ютубі ЦПК. Вона полягає у створенні силами наших союзників безполітної для ворога зони не по всій Україні, а лише смуги вздовж кордону на 150-200 кілометрів вглиб нашої території. Це, безумовно, закрило б підземні газосховища, і дало б нам упевненість, що ми не залишимось без запасів газу на зиму. А також це дало б упевненість виробникам зброї і різних важливих штук, у тому, що тут вони захищені від обстрілів. І вони могли б спокійно релокуватись туди та не витрачати купи зусиль на маскування в обстрілюваній Україні.

От якби той ресурс часу і енергії, який Офіс президента використав на просування безтолкового саміту миру у Швейцарії, було витрачено на лобізм "200 кілометрів закритого неба" - може і хід історії змінився б. А так... Мабуть ви чули, що цими днями кількість підтверджених учасників Саміту миру в Швейцарії знизилася з 93 до 78. От цікаво, чи розуміє Володимир Зеленський, що українська формула миру, яку мали обговорювати на цьому саміті, вона вже намертво брендована ім'ям самого Зеленського. Ви бачили 100500 разів, як її називають "формулою миру Зеленського". Кілька тижнів тому нею зневажили Китай та його посіпаки. Також і Байден не захотів бути особисто на цьому заході. От тепер ще й серед плюс-мінус лояльних країн зменшилась цікавість до цієї формули. Тобто очевидно, що Єрмаку під хвіст пішло більше року зусиль. А це енергія, ресурси, час, які можна було інвестувати у щось більш практичне, ніж ця пуста затія.

...не знаю, чи вдалось би домовитись про "200 кілометрів". Може, і ні. Але точно розумію, що плюсів від такого результату було б більше, ніж від якихось мотиваційних спічів перед "глобальним півднем"

Звісно, це моя власна якбитологія. Я не знаю, чи вдалось би домовитись про "200 кілометрів". Може, і ні. Але точно розумію, що плюсів від такого результату було б більше, ніж від якихось мотиваційних спічів перед "глобальним півднем". Зрозуміло ж, що геополітичні рішення приймаються не так...

Зрозуміло ж, що Путін зневажає будь-чию думку, окрім Китаю. А Китай - дивиться на поле бою і світові потоки грошей та впливів. А не на саміти з презентаціями, мотиваціями і "сімейними фото".

...Добре. Ми не можемо це змінити. Але можемо хоча б спробувати захистити газосховища.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі