США дозволили! ATACMS полетять по Кримському мосту

Допомога йде, а скоро і ATACMS полетять у бік Криму. Добрих новин забагато не буває?

Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі, щоб швидше і легше передати її в Україну. І все - надходить нам уже зараз. Перший транш допомоги на суму понад 1 млрд доларів включає перехоплювачі систем ППО, протитанкову зброю, артснаряди та бронетехніку. Наступним етапом буде передача зброї на понад 13 млрд доларів.

І друга чудова новина - видання The New York Times із посиланням на високопосадовців із Пентагону пише, що Україна отримала дозвіл від міноборони США застосовувати далекобійні ракети ATACMS для ураження військових об'єктів у тимчасово окупованому Криму. Ці ракети мають радіус дальності близько 300 км і здатні вражати склади, підземні сховища і командні центри. Раніше, коли відбувся інформаціний витік щодо ураження Керченського мосту ракетами "Таурус", фахівці порахували - від 10 до 20 ракет знадобиться, щоб вивести зі строю полотно мосту. Самі американці наполягають на більшому тиску на Крим, що допоможе посіяти страх серед росіян. До того ж, знищення російських ППО в Криму - необхідна передумова атаки по самому Керченському мосту, на який зав'язана вся логістика окупантів.

На Смоленщині українські дрони уразили 2 НПЗ у селищах Ярцево і Раздорово, внаслідок чого окупанти втратили понад 26 тис. кубометрів пального "Роснєфті". Загалом під час дронових атак України за останні три тижні на Росії були уражені 15 НПЗ - попри те, що воєнні звітують: всі дрони були збиті. Тим часом голова Радбезу Росії Микола Патрушев скаржиться на шалену навалу мігрантів у РФ. Мовляв, вони розвалюють країну зсередини. Це можна розглядати в рамках війни між міноборони Росії та ФСБ, адже відомство Сергія Шойгу має постійно вербувати живу силу за кордоном - і для поповнення лав найманців, і для будівницва військових об'єктів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі